Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Μπεν Ουάλας για την κατάθλιψη: «Απλά βουλιάζεις…»

4

Για την τεράστια και συνεχή μάχη που δίνει τα τελευταία 6 χρόνια με την κατάθλιψη μίλησε ο πρώην πρωταθλητής του NBA (με τους Ντιτρόιτ Πίστονς).

Με συνέντευξη που έδωσε στο «The Undefeated» ο Ουάλας αναφέρθηκε με σοκαριστικές λεπτομέρειες για τπ ‘δίνη’ της κατάθλιψης καθώς και τον πόλεμο που έδινε με τον ίδιο του τον εαυτό κάθε φορά που προσπαθούσε να το πολεμήσει. Μετά από 16 χρόνια καριέρας στην κορυφαία λίγκα, ο Ουάλας χρειάστηκε να «παλέψει» με την κατάθλιψη για δύο χρόνια και ανέφερε σχετικά:

«Το μπάσκετ είναι κάπως σαν ένα… μέσο ελέγχου του μυαλού. Σε παίρνει σε ένα ταξίδι με απίστευτα πάνω και κάτω. Σε κάνει σχεδόν να το χρειάζεσαι. Μία ημέρα μπορώ να πάρω 20 ριμπάουντ και την επομένη να βγω και να πάρω 7-8. Έπειτα περιμένεις την επόμενη φορά για να βγεις και να αποδείξεις πράγματα. Όταν αποσύρεσαι, αρχίζεις να νιώθεις πως μένεις άδειος, κανείς δεν νοιάζεται για εσένα, δεν σου τηλεφωνεί με την συχνότητα που συνήθιζε να κάνει. Μετά αρχίζεις να “πέφτεις”, αλλά δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι να σε κάνει να νιώσεις καλά και απλά συνεχίζεις να βουλιάζεις και να βουλιάζεις».