Συγκλονίζει ο Άδωνης Χρίστου των Youth Stars – ‘Είδα μωρό βουρκωμένο στην τελευταία προπόνηση…’ – ‘Προσέχετε την ψυχή τους‘

0

Με ανάρτηση-γροθιά στο στομάχι ο κόουτς των Youth Stars, Άδωνης Χρίστου κατέθεσε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο τα προβλήματα που ταλανίζουν τα σύγχρονα παιδιά και προέρχονται κυρίως από το σπίτι και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο κόουτς μετά τις γενικές αναφορές έκανε λόγο για οικογενειακά προβλήματα, συζυγικούς καβγάδες και βία στην οικογένεια τονίζοντας πως ο ρόλος του προπονητή εμπεριέχει πολλά περισσότερα από τακτικές και καλαθοσφαιρικές γνώσεις αφού ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες οφείλει να λειτουργεί σαν κόουτς, παιδαγωγός, φίλος.

Μάλιστα αυτό συνέβη εξ’αφορμής συγκεκριμένου παραδείγματος με μωρό που παρουσιάστηκε βουρκωμένο στην προπόνηση δηλώνοντας ευθαρσώς πως ο ίδιος βρίσκεται στο πλάι ΚΑΙ των 350 παιδιών που βρίσκονται στο οικοδόμημα των Youth Stars.

Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση του Άδωνη Χρίστου:

Έχει καιρό να γράψω ποστ, νομίζω από το τελευταίο lock down. Σίγουρα πίσω από κάθε ποστ υπάρχει λόγος.  Σημασία έχει ο σκοπός. Κι αυτός  μπορεί να είναι η ενθάρυνση, ή ο προβληματισμός ή η εξομολόγηση ή ακόμη και η λύση του λόγου αυτού.

Δύσκολα λυγίζω σαν άνθρωπος, δύσκολα με ξεβγάλεις. Το ότι είμαι σκληρός σαν άνθρωπος η σαν προπονητής είναι ένα από τα χαρακτηριστικά. Για κάποιους ίσως και για τους περισσότερους είναι αρνητικό και να με βλέπουν αρνητικά λόγω αυτού του χαρακτηριστικού.

Αν ήθελα να είμαι αρεστός επί σκοπού θα είχα 1000 παιδιά στην ακαδημία, θα ήμουν άλλος όμως. Δεν θα είχα την ποιότητα των παιδιών και των ταλέντων που βγάζουμε. Δεν θα είχαμε τις επιτυχίες. Είναι ο λόγος της επιτυχίας και του επιπέδου η σκληρότητα της δουλειάς η του χαρακτήρα μου;

Ίσως να διερωτάστε και σείς. Η δική μου απάντηση σ αυτό είναι δεν ξέρω. Ξέρω ότι δίνομαι ολοκληρωτικά στην δουλειά μου. Ξέρω ότι παθιάζομαι σαν να είναι η τελευταία φορά που προπονώ. Ξέρω όμως ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Και όμως λυγίζω. Είπα ότι δύσκολα λυγίζω αλλά κάποτε συμβαίνει. Και ο λόγος που προανέφερα είναι ένα πληγωμένο μωρό.

Δεν μπορώ να βλέπω τραυματισμένο ψυχικά μωρό. Πόσο μάλλον όταν κλαίει στην αγκαλιά μου.

Δεν μπορώ να επεμβένω στις οικογένειες. Ούτε στα συζηγικά προβλήματα. Ούτε μπροστά στη βία. Μπορώ όμως να είμαι δίπλα σε κάθε μωρό, όποτε μου το ζητήσει, όποτε το δω βουρκομένο. Και έγινε στην τελευταία προπόνηση.

Χρόνια σαν προπονητής βλέπω προβλήματα, χρόνια τα διαχειρίζομαι. Κάθε φορά όμως νιώθω ότι είναι σαν να είναι η πρώτη φορά. Κάθε παιδί πληγωμένο είναι καινούργια μαχαιριά στην καρδιά.

Αν θέλετε σας γονείς να μοιραστούμε τις μαλακίες της ζωής σίγουρα δεν με ξεπερνάτε. Ίσως έχω κάνει περισσότερες από όλους σας, σίγουρα μπορεί να έχω κάνει τα μεγαλύτερα λάθη από όλους σας.

Προσέχετε όμως να μην τα κάνετε μπροστά στα μωρά η να έχουν αντίκτυπο σ αυτά.

Σε ότι θέλετε να μιλήσουμε είμαι εδώ για το παιδί σας. Σε ότι βοήθεια θέλει να μου μιλήσει ένα μωρό θα είμαι δίπλα του και χωρίς την άδεια σας. Θα είμαι δίπλα και στους 350.

Προσέχετε την ψυχή τους. Να την ποτίζετε με αγάπη.

Coach.