Τα… αδέλφια που αγωνίζονται στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα!

0

Παρά τη μικρή σχετικά Κυπριακή μπασκετική κοινότητα και την ακόμη μικρότερη του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος με μια πρόχειρη ματιά παρατηρήσαμε πως αρκετά… αδέρφια αγωνίζονται (ή αγωνίστηκαν παλαίοτερα) στο πρωτάθλημα χωρίς κατ’ανάγκη να είναι συμπαίκτες. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιοί είναι…

 

Αδελφοί Παπαέλληνα (Κωνσταντίνος, Γιώργος, Έκτορας) – NIVEA

Οι τρεις υιοί του Πάρι Παπαέλληνα αγωνίζονται στην ομάδα της NIVEA με προπονητή φυσικά… τον πατέρα τους. Οι Κωνσταντίνος και Γιώργος αγωνίστηκαν μαζί σε προηγούμενες σεζόν ενώ ο Βενιαμίν της οικογένειας, Έκτορας, προστέθηκε φέτος στο ρόστερ μετά τον επαναπατρισμό του. Ένας τραυματισμός του Κωνσταντίνου του στέρησε φέτος τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα όμως ευχόμαστε από την τρέχουσα σεζόν να παραμείνουν άπαντες υγιείς και ν’αγωνιστούν μαζί και οι 3 με τα χρώματα της NIVEA.

Αδελφοί Θεοχαρίδη (Κωνσταντίνος, Νεοκλής) – Παλαίμαχοι Αχιλλέα Cyprusbasket

Οι δύο φετινοί πρωταθλητές με τη φανέλα των Παλ. Αχιλλέα Cyprusbasket Κωνσταντίνος και Νεοκλής αγωνίζονται χρόνια στο πρωτάθλημα ενώ έχουν αγωνιστεί τόσο σαν συμπαίκτες, όσο και σαν αντίπαλοι σε περισσότερες από 1 ομάδες. Φέτος έσμιξαν ξανά βρίσκοντας τη συνταγή της επιτυχίας και το δρόμο προς τον τίτλο με τον Κωνσταντίνο να είναι καταλυτικός και τον “Νέο” παρά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε να βοηθά εντός/εκτός παρκέ ενώ απογείωσε παράλληλα τις πωλήσεις των γκρίζων κολάν!

Αδελφοί Παναγιώτου (Νικόλας, Αλέξης) – ESOBGA

Τα αδέλφια Παναγιώτου αγωνίζονται και οι 2 σαν γκαρντ (με τον Αλέξη περισσότερο στη θέση 1 και τον Νικόλα στη θέση 2) στην ομάδα της Αγγλικής Σχολής. Η ESOBGA είναι η 3η από τις 4 ομάδες της τετράδας της Α’ Κατηγορίας που έχει στις τάξεις της αδέρφια (NIVEA, Παλ.Αχιλλέα Cyprusbasket, ESOBGA) γεγονός που κάνει τη συνταγή της επιτυχίας… οικογενειακή υπόθεση. Φέτος έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά όπου και αποκλείστηκαν από την μετέπειτα φιναλίστ Pn99 μετά από 2 δραματικά παιχνίδια.

Αδελφοί Φωτίου (Πέτρος και Γιώργος) – Απόφοιτοι Παλλουριώτισσας

Οι Πέτρος και Γιώργος Φωτίου αγωνίζονται με τα χρώματα των Αποφοίτων Παλλουριώτισσας ενώ φέτος ευτύχησαν να κατακτήσουν και το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος με τον Πέτρο να είναι και ο αδιαμφισβήτητος MVP της ομάδας του Καιμακλίου. Μετά από μία ονειρική χρονιά υπό τις οδηγίες του Ασιήκκαλη οι δυο τους θα κάνουν παρέα στην υπόλοιπη κοινότητα με τ’αδέρφια από χρόνου στην Α’ Κατηγορία.

Αδελφοί Φιλίππου (Δημήτρης, Στέλιος, Χρίστος) – Blue Cats, Pn99, Blue Cats

Οι αδελφοί Φιλίππου (Δημήτρης, Στέλιος και Χρίστος) αγωνίζονται επίσης στο πρωτάθλημα με τη διαφορά ότι όχι μόνο δεν είναι συμπαίκτες αλλά βρίσκονται και ως αντίπαλοι στην ίδια κατηγορία. Οι Στέλιος (Pn99) και Χρίστος (Blue Cats) τέθηκαν πρώτη φορά αντιμέτωποι πέρυσι (με νικητή τον Στέλιο) ενώ φέτος ο γηραιότερος αδερφός αποκτήθηκε από τις γάτες του Αγίου Δομετίου για να συνυπάρξει με τον μικρό του αδερφό ενώ τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι με τον μεσαίο τους αδερφό με τον Στέλιο να βγαίνει ξανά νικητής. Φέτος αναμένεται να συνεχιστεί η “άτυπη” αυτή οικογενειακή κόντρα με τους Δημήτρη και Χρίστο να ψάχνουν τη ρεβάνς από τον Στέλιο.

ΥΓ Η έρευνα μας ανέδειξε πως μπορεί να μην αγωνίστηκαν ταυτόχρονα, ή να μην αγωνίζονται πλέον όμως είναι ΠΑΡΑ πολλά τ’αδέλφια που έχουν περάσει κατά καιρούς από το πρωτάθλημα μας (Μιραλλάη, Τιμοθέου, Παπαδόπουλοι, Κυριάκου, Ασιήκαλλη, Σέπποι κτλ) και θα επανέλθουμε με εκτενέστερο ρεπορτάζ για όλους αυτούς.