Τα πλεονεκτήματα της σημερινής Εθνικής Γυναικών

0

Τα πλεονεκτήματα της σημερινής Εθνικής Γυναικών

Του Κώστα Εγγλέζου

Πριν δώσω την εκτίμηση μου για την Εθνική μας,ωφείλω να αναφερθώ στην υποχρεωτική απουσία της Κόνιαλη λόγω τραυματισμού.Η Σταύρια είχε πάντοτε καταλυτική παρουσία,τόσο στο παρκέ,όσο και στα αποδυτήρια.
Όσον αφορά στην κατάσταση της Ομάδας σήμερα,θεωρώ ως μεγαλύτερο πλεονέκτημα το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί από τις πρώτες κι’όλας προπονήσεις.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι περίπου τα 22-23 έτη, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι τα κορίτσια έχουν περάσει την μισή του ζωή μαζί με κοινά όνειρα και θυσίες,κάτι που τις φέρνει πιο κοντά. Αυτό το στοιχείο έλειπε στις προηγούμενες διοργανώσεις.
Ως δεύτερο στοιχείο θεωρώ τον παράγοντα ότι επτά από τα δεκαπέντε κορίτσια της προεπιλογής, αγωνίζονται στο εξωτερικό.
Το τρίτο σημείο που θέλω να θείξω είναι ο πλουραλισμός στην στελέχωση τόσο σε ταχύτητα,όσο και σε ύψος, αλλά και στη δυνατότητα να δωθούν ειδικοί ρόλοι κυρίως στο επιθετικό μέρος του παιχνιδιού.
Τελευταίο και όπως λέμε όχι έσχατο,είναι η ικανότητα του coach Πιττάκα να αντιδρά σε αγώνες ψηλού βαθμού δυσκολίας,ένα στοιχείο που συμπληρώνει το παζλ και διαφοροποιεί σημαντικά τα δεδομένα.
Κλείνοντας να συγχαρούμε αυτόν που σκέφτηκε και πρότεινε την Μικαέλλα Βεζένγκοβα για την θέση της Team Manager στην Εθνική μας.
Καλή επιτυχία κορίτσια!!