Το τελευταίο πρωτάθλημα των Σέλτικς

0

Στα χρόνια που βρέθηκαν μαζί κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα κι έπαιξαν σε δυο τελικούς συνολικά, επαναφέροντας το χαμόγελο στα χείλη των φίλων των Μπόστον Σέλτικς.

Ο λόγος για τον Πολ Πιρς, Ρέι Άλεν και τον Κέβιν Γκαρνέτ. Και -ποιος ξέρει;- ίσως αντί για δυο να ήταν τρεις οι τελικοί, αν το 2009 δεν απουσίαζε στα playoffs λόγω τραυματισμού ο «KG». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι συγκεκριμένοι τρεις ήταν αυτοί που αναβίωσαν τον θρύλο των «Big Three» στη Βοστόνη, σε μια κίνηση που κατά πολλούς λάνσαρε το «κίνημα» της νέας χιλιετίας με την ταυτόχρονη συνύπαρξη τριών καταξιωμένων με τις προηγούμενες ομάδες τους All Stars, κάτω από την ίδια στέγη.

Με το «καλημέρα» κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 2008 (σ.σ. 26 πόντοι-14 ριμπάουντ στον 6ο τελικό ο Γκαρνέτ, το πρώτο μετά το 1986 και το 17ο συνολικά της ιστορίας τους. Επίσης με το «καλημέρα» οι δυο από αυτούς κατέκτησαν δυο τρόπαια: ο Πολ Πιρς αυτό του MVP των τελικών και ο Κέβιν Γκαρνέτ εκείνο του Κορυφαίου Αμυντικού.

Επιπλέον, ψηφίστηκαν όλοι μαζί στο All Star Game του 2008, επίτευγμα που το επανέλαβαν τόσο το 2009, όσο και το 2011 (όπου είχαν παρέα και τον Ρόντο).

celtics-2008

Coffee House