Τελείωσε ο… απαράδεκτος Μασάμπα!

0

Πριν από περίπου ένα μήνα, μετά τη χειρότερη φετινή εμφάνιση του Κεραυνού και την ήττα στο Λευκόθεο από τον ΑΠΟΕΛ, είχαμε αναφερθεί στον… άλλο Μασάμπα. Αρχικά, είχαμε σκεφτεί να γράψουμε -τότε- ο… απαράδεκτος Μασάμπα, αλλά είχαμε συγκρατηθεί.

Blue Island
 

Θα αναρωτιέστε αν έχουμε προσωπικά μαζί του. Δεσμευόμαστε πως ουδέποτε έχουμε ανταλλάξει κουβέντα ή ματιά. Μάλιστα, δεν κρύβουμε πως είμαστε fan του, θεωρώντας πως του αξίζει να παίζει σε υψηλότερο επίπεδο, αρκεί να μην αδικεί κι ο ίδιος τον εαυτό του.

Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Κεραυνός πήγαινε πραγματικά “τρένο”. Διέλυσε την Πετρολίνα ΑΕΚ μέσα στο Κίτιον, επικράτησε σχετικά εύκολα του ΑΠΟΕΛ στο “Κώστας Παπαέλληνας” και γενικά έβγαζε αύρα… τίτλου, με τον Μασάμπα να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό του. Ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης τον γνωρίζει όσο κανένας. Πέρυσι κατέκτησαν μαζί το Κύπελλο με την ΕΘΑ. Μαζί με τον Τόμιτς τον έφερε μαζί του στον Κεραυνό. Και ο έμπειρος παίκτης έδειξε να τον δικαιώνει. Μέχρι που τραυματίστηκε και αποσυντονίστηκε πλήρως.

Η αρχή του κακού ήταν στο ματς με τον Απόλλωνα στον Στρόβολο, όπου πίεσε τον εαυτό του να παίξει και να δείξει πράγματα ενώ ήταν ακόμα τραυματίας και τα έκανε… μαντάρα. Ακόμα θυμόμαστε τις… μπομπίτες αλα Ναβάρο από τα 3 μέτρα, αντί να χτυπήσει στα πόδια τον Άαρον Πέτγουεϊ, καθώς και την “τρικυμία” που έβγαζε σε κάθε του κίνηση. Εκείνο το απόγευμα είχε σπάσει και το αήττητο του Κεραυνού.

Ωστόσο, το μεγάλο χτύπημα ήρθε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, όπου εμφανίστηκε από αγνώριστος… έως απαράδεκτος. Όσοι είδαν εκείνο το παιχνίδι ξέρουν ότι δεν υπερβάλουμε καθόλου. Κι ο ίδιος το γνωρίζει, εξάλλου. Από το ξεκίνημα μέσα στα νεύρα. “Πούλαγε” τη μπάλα συνέχεια, δεν μπορούσε ούτε να την κατεβάσει και πάνω απ’ όλα να οργανώσει και να δημιουργήσει. Δεν λέμε πως οι υπόλοιποι ήταν άμοιροι ευθυνών, αλλά το μερίδιό του είναι τόσο, όσο του Σπανούλη όταν χάνει ο Ολυμπιακός με αυτόν σε παρόμοιες καταστάσεις.

Σιγά-σιγά κατάλαβε πως πρέπει να σταματήσει να είναι εγωιστής, καθώς τέτοια χαρακτηριστικά δε χωράνε σε μια ΟΜΑΔΑ σαν τον Κεραυνό, που βασίζεται στην ομαδικότητα. Το κατάλαβε και τελευταία δείχνει σημάδια αλλαγής. Σίγουρα δεν είναι ο Μασάμπα των πρώτων αγωνιστικών, όμως βρίσκει σταδιακά τον εαυτό του. Αρχίζει και πάλι να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του, δεν κάνει “τρέλες” στην επίθεση και όταν “λυθεί” ξανά, τότε θα αλλάξουν ξανά οι ισορροπίες.

Ο ημιτελικός Κυπέλλου με την Πετρολίνα ΑΕΚ πλησιάζει και ο Τόμας Μασάμπα έχει το κίνητρο να δείξει πράγματα κόντρα σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο FIBA Europe Cup και έχει τόση ποιότητα στα γκαρντ. Ο ίδιος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, αρκεί να το αποδείξει πάνω στο παρκέ.

Star Balm