Τέλος ο Μπουρούσης από Παναθηναϊκό!

0

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο ο τερματισμός της συνεργασίας του Γιάννη Μπουρούση με τον Παναθηναϊκό.

Ο 33χρονος σέντερ αγωνίστηκε για μία σεζόν με το “τριφύλλι”, συμβάλλοντας στην κατάκτηση του νταμπλ, όμως οι δύο πλευρές αποφάσισαν από κοινού να μην επεκταθεί η συνεργασία τους.

Ο έμπειρος παίκτης συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (4/7) με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όπου εν τέλει πάρθηκε απόφαση για “διαζύγιο”.

Ο ίδιος ο παίκτης είχε φανεί αινιγματικός με δηλώσεις του στη Σύρο την Κυριακή (2/7), ενώ την επόμενη ημέρα μέσα στην Ελλάδα είχαν αποκαλύψει μια άκρως δελεαστική πρόταση από την Guangdong Southern Tigers στα χέρια του έλληνα σέντερ. Τώρα που είναι ελεύθερος, ο Μπουρούσης μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε ομάδα θέλει, είτε αυτή είναι στην Ευρώπη, είτε σε άλλη ήπειρο.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Μπουρούση. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού ευχαριστεί τον Γιάννη για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του”.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε:

“Πέρυσι το καλοκαίρι μια διαχρονική φιλία μετουσιώθηκε σε επαγγελματική συνεργασία.  Η απόφαση που πήραμε με τον Γιάννη Μπουρούση, όσο δύσκολη κι αν φαινόταν τότε σε κάποιους, μας δικαίωσε και τους δύο από το τελικό αποτέλεσμα, για το οποίο, μάλιστα, ήμασταν σίγουροι από την πρώτη στιγμή! Η συμβολή του Γιάννη στην κατάκτηση του νταμπλ ήταν τεράστια. Τον ευχαριστώ προσωπικά για όσα πρόσφερε στην ομάδα και του εύχομαι  από καρδιάς κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του, καθώς έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στο μπάσκετ”.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ανέφερε:

“Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να με φέρει στον Παναθηναϊκό και η εμπιστοσύνη που μου έδειξε στη διάρκεια όλης της χρονιάς, ήταν μεγάλη Τιμή για μένα. Θεωρώ ότι με την κατάκτηση του νταμπλ, τον δικαίωσα και για την επιλογή και για την στήριξή του.

Όταν δώσαμε τα χέρια, πέρυσι,  τού υποσχέθηκα ότι θα κάνω τα πάντα ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην κορυφή. Έχοντας κάνει πράξη την υπόσχεση μου, νιώθω την ανάγκη πλέον να αναζητήσω νέες προκλήσεις στην καριέρα μου.  Ευχαριστώ την οικογένεια Γιαννακόπουλου και προσωπικά τον Δημήτρη για την Τιμή που μου έκανε, όπως φυσικά και όλη την ομάδα για όσα ζήσαμε σε μια δύσκολη χρονιά.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού για το χειροκρότημά του και παράλληλα να του ζητήσω να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα που του έχει προσφέρει τόσες χαρές”.