Τίμα: “ΑΣΤΕΡΙΑ οι συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό!”

0

Ο Γιάνις Τίμα αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, μετακομίζοντας μόνιμα στην Χίμκι, όπου ήταν πέρυσι για ένα διάστημα δανεικός από τους Πειραιώτες και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη λετονική ιστοσελίδα “sportacentrs.com” αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά, το μέλλον και το ενδεχόμενο να παίξει ποτέ στο ΝΒΑ…

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι πήγε στραβά πέρυσι: “Ξεκίνησα στην Ελλάδα και η σεζόν στο πρώτο διάστημα της ήταν καλή. Ήταν μια νέα ομάδα, μια νέα λίγκα για μένα και ένας νέος προπονητής. Συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών, ξεκίνησα καλά αλλά μετά από κάποιες περιστάσεις η σεζόν δεν συνεχίστηκε στο ίδιο πνεύμα. Στο τέλος της ημέρας, αποφάσισα ότι δεν ήθελα άλλο να κάθομαι στον πάγκο, αλλά ήθελα να παίξω. Μετά, ήρθε η Χίμκι η οποία ήταν έτοιμη να υπογράψει μαζί μου σε 10 λεπτά. Εκτιμώ πάρα πολύ την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε μένα και το ότι πίστεψαν πως θα τους βοηθούσα. Γενικότερα, η σεζόν ήταν διαφορετική από άλλες αλλά κάθε νέα εμπειρία είναι καλή”.

Για το τι θα μείνει από την Ελλάδα: “Από τις στιγμές μου στον Ολυμπιακό, αναμφισβήτητα κρατάω την ανάμνηση από τους φιλάθλους. Η ατμόσφαιρα στα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι… κάτι το απίστευτο και δύσκολα συγκρίσιμο με κάτι άλλο. Φυσικά, τους ανθρώπους του Ολυμπιακού… Ευγενικοί, πολύ καλοί χαρακτήρες. Τα μέλη της ομάδας είναι «αστέρια» με μεγάλα γράμματα αλλά ως άνθρωποι είναι υπεύθυνοι και σε βοηθούν στα πάντα. Πραγματικά το εκτίμησα βαθιά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην ομάδα που είναι φίλοι μου, με κάποιους μάλιστα συναντήθηκα μέσα στο καλοκαίρι. Για παράδειγμα, ένας από τους ανθρώπους που θα στείλω μήνυμα για να δω αν θα μπορέσει να έρθει στο camp μου είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Δεν τρέφω μεγάλες ελπίδες, αλλά αν μπορέσει θα έρθει να συμμετάσχει. Είναι πολύ θετικός άνθρωπος. Πάντα υπεύθυνος και ανοικτός να σε βοηθήσει. Είχαμε καλή σχέση και η φιλία μας συνεχίζεται κι όχι απλά επειδή υπήρξαμε στην ίδια ομάδα”.

Για το λόγο της αποχώρησής του: “Ήθελα να παίζω. Ήταν τόσο κουραστικό να κάθομαι στον πάγκο και να περιμένω το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Στην καριέρα μου, έχω αποδείξει πως μπορώ να παίξω και γι’ αυτό διάλεξα τη Χίμκι, επειδή μου δείξανε πως μπορώ να τους βοηθήσω ως βασικός παίκτης”.

Για το αν έχει στόχο το ΝΒΑ: “Ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία να πάω στο ΝΒΑ. Πιστεύω μια μέρα θα ταιριάξουν οι συγκυρίες και θα μου δοθεί η ευκαιρία”.

Για τις εντυπώσεις του από τα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί: “Ξεκάθαρα στην Ισπανία η σεζόν είναι πολύ σκληρή, παίζοντας στην Euroleague αλλά και στο πρωτάθλημα το οποίο διαρκεί αρκετά. Η σεζόν στην Ελλάδα είναι πιο «light», λιγότερες πτήσεις και το επίπεδο των ομάδων είναι χαμηλότερο από αυτό της Ισπανίας και της Ρωσίας”.