Το άγγιγμα του… Μίδα ο Πιττάκας

0

Ο Ηρακλής Πιττάκας μπορεί μόλις φέτος να κρέμασε τα καλαθοσφαιρικά του παπούτσια, όμως από το μπάσκετ δεν το κουνάει ρούπι.

Image

Το κρεσέντο του στους πάγκους εκκίνησε φέτος με την Αναγέννηση Γερμασόγειας αφού όχι μόνο κατάφερε να μπει σφήνα στα δύο φαβορί (ΑΕΛ και Ανόρθωση) αλλά κατέκτησε ένα ιστορικό νταμπλ με τις πορτοκαλί σε μια ιστορία βγαλμένη από παιδικό παραμύθι.

Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι πως το κατάφερε παίζοντας καταπληκτικό σύγχρονο μπάσκετ με οργάνωση και εκτέλεση στα πρώτα στάδια της επίθεσης, υψηλά σκορ και επιθετικές επιδόσεις βασισμένος κατά πρώτο λόγο στην Αγία Τριάδα. Κάσιντι Μιχάλκο, Μαρία Τόρλακ και Στυλιάνα Βελίνοβα-Τσενακλίεβα αποτέλεσαν τους κυριότερους πυλώνες της πολεμικής μηχανής που έχτισε στη Γερμασόγεια.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό αφού… τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Σειρά είχαν τα γνωστά του λημέρια αφού ως προπονητής ανέλαβε να οδηγήσει την Εθνική ομάδα γυναικών της Κύπρου στο FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2022. Η τετράδα Ακαθιώτου, Ράτσα, Όρλοβιτς και Πηλακούτα αποδείχτηκε «too good to handle» με τα κορίτσια του Πιττάκα να φτάνουν σαν οδοστρωτήρες στην κατάκτηση της πρώτης θέσεις και μάλιστα αήττητες κερδίζοντας και το εισιτήριο για την Τελική φάση του FIBA 3×3 Europe Cup 2022 που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στην Αυστρία.

Ο Μίδας Ηρακλής αφού αντιλήφθηκε πως ότι αγγίξει μετατρέπεται σε χρυσό πήρε θέση και στον πάγκο της ανανεωμένης εθνικής Γυναικών Κύπρου. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Μικρών Χωρών της FIBA το τρένο του Πιττάκα δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση για στάση και με εμφατικό τρόπο και 4×4 έφτασε στην πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο.

Image
Coffee House