Το αντίο ενός πραγματικού τζέντλεμαν

0

Σε ηλικία 38 ετών ο Ηρακλής Πιττάκας αποφάσισε ν’αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ένας τζέντλεμαν της προηγούμενης φουρνιάς κάνει χώρο στα νιάτα έχοντας ήδη προλάβει να δώσει το παράδειγμα, τόσο αγωνιστικά όσο και από πλευράς χαρακτήρα, για το πώς πρέπει να μοιάζει ένας καλαθοσφαιριστής.

Ήρεμος, πράος, πραγματικός στρατιώτης. Ο Ηρακλής Πιττάκας αποφάσισε να πει το αντίο μετά το τέλος μιας σεζόν που μάλλον δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ο αειθαλής Ηρακλής, πρόλαβε την χρονιά που μας πέρασε να αποτελέσει κομμάτι της επιστροφής της ΑΕΛ αφού πέραν της συμμετοχής των γαλαζοκιτρίνων στα πλέι-οφ, η Βασίλισσα έφτασε μέχρι και τον τελικό Κυπέλλου ανοίγοντας το δρόμο για ακόμα καλύτερη πορεία την επόμενη σεζόν.

Και αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να κάνουν αλησμόνητο το αντίο του Πιττάκα από την ενεργό δράση, θα έχει να θυμάται πως πριν το μεγάλο αντίο κατέκτησε τους πρώτους του τίτλους σαν προπονητής αφού κατέκτησε ένα ιστορικό νταμπλ με την Σταχτοπούτα Αναγέννηση Γερμασόγειας.

Αθλητές και άνθρωποι σαν τον Ηρακλή Πιττάκα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους. Μπορώντας να αποτελεί βασικό μέλος της πεντάδας μιας ομάδας που έφτασε στον τελικό Κυπέλλου στην… τρυφερή ηλικία των 38 ετών ο γκαρντ των γαλαζοκιτρίνων δείχνει τον δρόμο.

Το CB θα επανέλθει με αναλυτικό αφιέρωμα στα πεπραγμένα του Ηρακλή Πιττάκα.