Το Χειμερινό έχει γενέθλια – έγινε ήδη 2 χρονών!

0

Τα 2 πρώτα χρόνια παρουσίας του κλείνει αυτές τις μέρες το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας, το οποίο ήδη μπήκε στην 3η του σεζόν παρουσίας στον κόσμο της ερασιτεχνικής καλαθόσφαιρας. Ήταν στα μέσα του Αυγούστου περίπου του 2021 όταν οι εμπνευστές της ιδέας και εκπρόσωποι 8 ομάδων του ερασιτεχνικού μπάσκετ της επαρχίας Λευκωσίας πήραν την απόφαση να ιδρύσουν το Χειμερινό Τουρνουά (όπως αρχικά ονομάστηκε) Καλαθόσφαιρας.

Ένα μήνα μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2021, δόθηκε η πρώτη Δημοσιογραφική Διάσκεψη, στην οποία το Χειμερινό έκανε την παρθενική του εμφάνιση στα δρώμενα της ερασιτεχνικής καλαθόσφαιρας.

Ακολούθησε η διοργάνωση της 1ης σεζόν, στην οποία έλαβαν μέρος οι 8 ιδρυτικές ομάδες του Χειμερινού, με τον ιστορικό 1ο αγώνα να διεξάγεται στις 18 Οκτωβρίου 2021 στο Γυμνάσιο Έγκωμης με τον αγώνα ανάμεσα στον Δήμο Έγκωμης και την ΚΕΠ/Δικέφαλος Γερίου. Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκαν οι Warriors του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Την επόμενη σεζόν (2022-2023), το Πρωτάθλημα μεγάλωσε, οι 8 ομάδες έγιναν 13 και παράλληλα διοργανώθηκε για πρώτη φορά και το 1ο ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Γυναικών με τη συμμετοχή 4 ομάδων. Πρωταθλήτρια ομάδα στους άντρες αναδείχθηκε ο Δήμος Έγκωμης και στις γυναίκες οι Moufflons.

Η σεζόν που μας έρχεται (2023-2024) βρίσκει το Χειμερινό Πρωτάθλημα να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, με το Πρωτάθλημα Ανδρών Λευκωσίας να έχει πλέον 17 ομάδες, το Πρωτάθλημα Γυναικών να έχει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό από πέρσι, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και 3η διοργάνωση, αυτή τη φορά στη Λεμεσό!

Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας έχει ήδη αγκαλιαστεί με θέρμη από την ερασιτεχνική μπασκετική κοινότητα και χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και αναβαθμίζεται. Του ευχόμαστε να τα εκατοστήσει και να συνεχίσει να παρέχει με τον ίδιο ζήλο και αγάπη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους. Χρόνια Πολλά Χειμερινό!!