Το Χειμερινό πάει Λεμεσό!

0

Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το Χειμερινό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας τα τελευταία 2 χρόνια στην Λευκωσία με το Πρωτάθλημα Αντρών, αλλά και την επιτυχία της 1ης οργάνωσης του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Γυναικών και μετά από πολλές πιέσεις μπασκετικών φίλων και ερασιτεχνικών ομάδων από την Λεμεσό, το ΔΣ του Χειμερινού αποφάσισε την οργάνωση Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Αντρών και στην Λεμεσό, το οποίο θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο με στόχο την συμμετοχή 10 ομάδων.

Ήδη 4 ομάδες έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής θα δικαιούνται να στείλουν οι υποψήφιες ομάδες μέχρι τις 20 Ιουνίου το αργότερο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Το Πρωτάθλημα απευθύνεται σε ερασιτέχνες καλαθοσφαιριστές και έχει βασικούς στόχους την προαγωγή του αθλήματος της Καλαθόσφαιρας και την προώθηση της δυνατότητας συμμετοχής ερασιτεχνών αθλητών σε αγώνες καλαθόσφαιρας. Και αυτή η διοργάνωση, όπως όλες οι διοργανώσεις του Χειμερινού, θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της ηθικής, της ομοφωνίας και του ευ αγωνίζεσθαι. Νοείται ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί με σεβασμό προς τους κανόνες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ).

Οι Κανονισμοί Συμμετοχής που θα διέπουν το 1ο Χειμερινό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αντρών Λεμεσού είναι ήδη αναρτημένοι στην ιστοσελίδα μας και είναι οι ίδιοι που ισχύουν και στο πρωτάθλημα Αντρών της Λευκωσίας. Σε κάθε αγώνα του τουρνουά θα χρησιμοποιηθούν δύο (2) επαγγελματίες διαιτητές και τρείς (3) κριτές.

Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά με καταμέτρηση 24 δευτερολέπτων για κάθε επίθεση. Σε κάθε αγώνα θα χρησιμοποιείται ηλεκτρονικός πίνακας για τήρηση του σκορ και πίνακας 24 δευτερολέπτων. Σε κάθε αγώνα θα παρευρίσκεται υποχρεωτικά επαγγελματίας νοσοκόμος. Θα τηρούνται στατιστικά για τους πόντους όλων των παικτών από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Χειμερινού “Swish”.

Οι ομάδες θα πρέπει να διαθέτουν δική τους έδρα όταν αγωνίζονται εντός έδρας, διαφορετικά θα παίζουν στην έδρα του αντιπάλου τους. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα γύρο και ακολούθως οι ομάδες θα αγωνιστούν σε αγώνες play-off. Υπολογίζεται ότι κάθε ομάδα θα αγωνιστεί σε τουλάχιστον 10 αγώνες και το Πρωτάθλημα θα έχει διάρκεια 3 με 4 μήνες περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Χειμερινού, κ. Βίκτωρα Κουντούρη στο 99477020 ή στο email [email protected].

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Λεμεσού, το κόστος συμμετοχής κλπ θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, μέσω της ιστοσελίδας μας.

Το ΔΣ του Χειμερινού