Το πακέτο του Πιστόλα για το back2back

0

Ο προχθεσινός θρίαμβος των Λαρνακέων επί του Κεραυνού, δεν είχε μόνο βαθμολογικό αντίκτυπο -αφού η ΑΕΚ κλείδωσε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας- αλλά έστειλε και ένα μήνυμα υπεροχής στους υπόλοιπους διεκδικητές.

Η διαστημική εμφάνιση αλλά και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκαν οι κιτρινοπράσινοι στον σημαντικότερο -μέχρι τον επόμενο- αγώνα της χρονιάς καταδεικνύει του λόγου το αληθές.

Έχοντας πλέον μεγάλο δείγμα γραφής μπορούμε να πούμε πως η Πετρολίνα ΑΕΚ διαθέτει όλο το πακέτο για να φτάσει στο back2back.

Ομοιογένεια

Η ομάδα πρόσθεσε τον Γκούντγουιν, αλλά και τον Γιούινγκ (που πλέον αντικαταστάθηκε από τον Χαντ) πήρε τον Κορωνίδη και έχασε ουσιαστικά τον Γιανναρά κρατώντας τον βασικό της κορμό. Τζακ Π, Σίζο, Μαντοβάνη, Μανωλόπουλος αλλά και Σνάιντερ. Παίζοντας για ένα τρίμηνο χωρίς τους τιμωρημένους Μανωλόπουλο και Μαντοβάνη η ομάδα έδειχνε εντυπωσιακά στοιχεία ενώ κλειδί ήταν η μετάβαση κατά την επιστροφή της. Μετά από μία μικρή και φυσιολογική κοιλιά η ΑΕΚ δείχνει να βρίσκει την απόλυτη χημεία στο κατάλληλο σημείο.

Προσωπικότητες και DNA

Καλοί παίχτες υπάρχουν πολλοί στο πρωτάθλημα. Τόσο Κύπριοι, όσο και ξένοι. Στα πλέι-οφς όμως η μπάλα είναι πιο βαριά, οι αποφάσεις σημαντικότερες και εκεί ξεχωρίζουν τα αγόρια… από τους άντρες. Ο Πιστόλας έχει την πολυτέλεια να διαθέτει 2 τεράστιες και μάλιστα… made in Cyprus. Σιζόπουλος και Παντελή είναι οι πλέον μπαρουτοκαπνισμένοι έχοντας παίξει πολλά do or die, τελικούς και σειρές λειτουργώντας σαν ηγέτες σε παρκέ αλλά και πάγκο. Προσθέστε και τον πολύπειρο Άρη Κορωνίδη αλλά και τον Κουέντιν Σνάιντερ που στην 2η του χρονιά στη Λάρνακα έχει την προσωπικότητα αλλά και την ωριμότητα να κουβαλήσει την ομάδα.

Διψασμένοι και… γουστάρουν

Συνήθως πιο διψασμένοι μοιάζουν όσοι ερίζουν για τον τίτλο και όχι ο κάτοχος. Σε αυτή την περίπτωση τα δεδομένα διαφέρουν. Οι αντιδράσεις πάγκου και παιχτών, οι βουτιές για κάθε μπάλα, οι φωνές σε κάθε καλάθι, το χειροκρότημα σε κάθε καλή άμυνα δείχνουν πως στην ΑΕΚ το θέλουν πολύ. Επίσης δείχνουν να γουστάρουν αυτό που κάνουν, το καλό κλίμα «φωνάζει» από μακριά με τους ίδιους να απολαμβάνουν και το μπάσκετ που παίζουν.