Το ρεκόρ των αδελφών Γιανναρά (και… οικογένεια Στυλιανού και αδελφές Ράτσα)

0

Η είδηση που αναρτήσαμε ψες, σχετικά με την απόκτηση του Χάρη Γιανναρά από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αποτελεί ακόμα και σήμερα το… κύριο θέμα συζήτησης στα καλαθοσφαιρικά στέκια του τόπου μας!

Τόσο οι διδαχές του πατήρ Γιανναρά, δηλαδή του Παναγιώτη, όσο και η σκληρή δουλειά, μέσα από την οποία ο νεαρός άσος, αξιοποιεί το ταλέντο του, έφεραν σαν αποτέλεσμα αυτό το μεγάλο γεγονός!

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο «Γηραιός», ανακοίνωσε την απόκτηση του Χάρη Γιανναρά, την ίδια στιγμή γινόταν και ένα ρεκόρ για τα Κυπριακά καλαθοσφαιρικά χρονικά.

Για πρώτη φορά, δυο αδέλφια από την Κύπρο, θα έχουν αγωνισθεί σε Ελληνική ομάδα, μόνο όμως που δεν είναι η ίδια, μιας και ο Γιάννης, είχε αγωνισθεί στον ΠΑΟΚ, που επίσης εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Οικογένεια Στυλιανού

Μπορεί λοιπόν τα παιδιά του Παναγιώτη, να έκαναν αυτό το ρεκόρ, ωστόσο υπάρχει και ένα παρόμοιο, δηλαδή οικογενειακής φύσεως, αλλά με διαφορετική ιδιότητα.

Πρόκειται για τον Κώστα Στυλιανού και το γιο του, το Νίκο.

Είναι γνωστό ότι και οι δυο, αγωνίστηκαν στην Ελλάδα και φυσικά, παραμένουν ως οι κάτοχοι αυτού του είδους ρεκόρ, μιας και είναι η μοναδική περίπτωση, πατέρα και γιού από την Κύπρο, που έχουν αγωνισθεί στην Ελλάδα.

Και από Γυναικείο

*Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ένα αντίστοιχο ρεκόρ έχουμε και από το Γυναικείο χώρο, που αφορά τις Τιάνα και Ιβάνα Ράτσα, που επίσης αμφότερες είχαν αγωνισθεί στην Ελλάδα.