Το σοκ του Σπανούλη και το σωστό μπάσκετ στο Ιβανώφειο

0
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για το χρονικό και τη σημειολογία της έκπληξης στον Σπανούλη καθώς επίσης και για όσα είδε από τον Ολυμπιακό στη νίκη επί του Ηρακλή.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω εκ των προτέρων συγγνώμη στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Θεωρώ δείγμα ασέβειας μία ομάδα ανθρώπων να παλεύει καθημερινά για πολλές ώρες με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να μην αποτελεί προτεραιότητα στην σκέψη μου.

Αυτό όμως που συνέβη χθες βράδυ ήταν κάτι που υποσκέλισε τη νίκη επί του Ηρακλή.

Η επίσκεψη στο σπίτι του Βασίλη Σπανούλη θα μείνει για καιρό στο μυαλό μας. Και στο σπίτι του Ομπράντοβιτς έχουν πάει Παναθηναϊκοί και στου Διαμαντίδη. Δεν ήταν πρωτόγνωρο.

Το πρωτόγνωρο τη υπόθεσης ήταν η αφορμή και το γεγονός πως δεν υπήρχε… αφορμή. Ο οπαδικός αυθορμητισμός είναι πράγμα σπάνιο στην εποχή μας.

Χωρίς κανέναν λόγο, χάρη σε μία απλή συζήτηση γύρω από την κηδεία του Ντούντα και την φωτογραφία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον Βασίλη Σπανούλη έπεσε η ιδέα περίπου μια ώρα πριν τη σέντρα του ποδοσφαιρικού ματς με τον Απόλλωνα.

«Δεν τον έχουμε ευχαριστήσει», «σταμάτησε και λείπαμε», «δεν τον έχουμε ευχαριστήσει» και κάπως έτσι προέκυψε το «πάμε σπίτι του».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Κωνσταντίνου Μελάγιες