ΤΟΝΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ «Τιμή μας που θα έχουμε ως προπονητή μας τον Κώστα Εγγλέζο»

0

Με αφορμή την πρόσληψη του πολύπειρου προπονητή αναπτυξιακών ηλικιών, Κώστα Εγγλέζο, από την Ακαδημία καλαθοσφαίρισης ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΕΡΙΟΥ-ΤΟΝΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ο κορυφαίος Κύπριος τεχνικός και τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας, Τόνις Κωνσταντινίδης, μιλώντας με το CB που επικοινώνησε μαζί του, τόνισε τα ακόλουθα:

«Η ακαδημία ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΕΡΙΟΥ-ΤΟΝΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, παρόλο που μετρά μόνο 3 χρόνια ζωής και παρουσίας, έχει «μεγαλώσει» σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τόσο από πλευράς παιδιών που απαριθμεί πέραν των 100 παιδιών, όσο και από πλευράς κλιμακίων , στο σύνολο έξι(Κ-8, Κ-10, Κ-12, Κ-14, Κ-16, Κ-18), που λαμβάνουν μέρος ανελλιπώς και στα πρωταθλήματα της Κ.Ο.Κ. Είναι ξεκάθαρο ότι η δυναμική που αποκτάει μέρα με την μέρα η ακαδημία μας είναι τεράστια και το εισπράττουμε καθημερινά από την εμπιστοσύνη που περιβαλλόμαστε από τους γονείς και τα παιδιά που μας εμπιστεύονται. Η συγκεκριμένη ακαδημία πλέον έχει γίνει σήμα κατατεθέν για τις περιοχές Γερίου, Λατσιών, Καλλιθέας, Αγλαντζιάς και των περιχώρων.
Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει και εμείς ως ακαδημία να παρέχουμε στα παιδιά που μας εμπιστεύονται από πλευράς προπονητικής και μεθοδολογίας του αθλήματος, ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, ώστε η παραγωγή καλαθοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστριών, που είναι ο πρωταρχικός μας στόχος στην ακαδημία μας, να γίνεται με των πιο σωστό τρόπο. Άρα ως ακαδημία θα πρέπει να επιλέγουμε προπονητές που να είναι ικανοί , έμπειροι και κατάλληλα καταρτισμένοι για να πετύχουν στους στόχους που θέτουμε.
Κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία μας με τον κόουτς , Κώστα Εγγλέζο. Ένας προπονητής από τους λίγους στην Κύπρο που γνωρίζουν ακριβώς τη χρειάζεται το Αναπτυξιακό κομμάτι, πολύπειρος με εξαιρετικά δείγματα γραφής από πλευράς παραγωγής καλαθοσφαιριστών και αποτελεσμάτων. Πέραν των είκοσι χρόνων εμπειρίας σε ακαδημίες, συλλόγους και εθνικές ομάδες. Θεωρώ ότι είναι το κατάλληλο άτομο, ειδικά για την νεοσύστατη από την περσινή χρονιά ομάδα των Κ-18 , να την «μεγαλώσει» ακόμη περισσότερο, να διδάξει πιο εξειδικευμένα στα παιδιά που την απαρτίζουν τα μυστικά του αθλήματος και γενικότερα να της δώσει μια διαφορετική δυναμική.
Πραγματικά είναι τιμή μας που θα έχουμε στην «οικογένεια» μας τον κόουτς Κώστα Εγγλέζο και μπορώ να πω , ότι ήταν επιθυμία και των δυο πλευρών να συνεργαστούμε την νέα αγωνιστική περίοδο, αφού το μελετούσαμε και το συζητούσαμε εδώ και αρκετό καιρό»