ΤΩΡΑ/ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – Νέα μέτρα κατά του COVID

0

Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας των παραλλαγών BA.4 και ΒΑ.5 του ιού SARS-COV-2 που επικρατούν στην κοινότητα σε ποσοστό 90%, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα σε συνεννόηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, υπέβαλε εισηγήσεις προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την αναθεώρηση των μέτρων που διέπουν τους χώρους υψηλής επικινδυνότητας και επιτήρησης σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς του ιού και διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας.

Ως εκ τούτου το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:

α) από τις 18 Ιουλίου 2022, όπως επιτρέπονται οι επισκέψεις σε ασθενείς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια και σε ενοίκους σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές με μέγιστο αριθμό τα 2 άτομα ανά ημέρα, με την προσκόμιση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) ισχύος 24 ωρών ή μοριακής εξέτασης (PCR) ισχύος 48ωρων για άτομα άνω των 6 ετών (1 άτομο ανά επίσκεψη).

•    Θα λειτουργήσουν σημεία δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια σε όλες τις επαρχίες για την εξυπηρέτηση ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων των νοσηλευτηρίων από τις 11 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα.

•    Νοείται ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις δύναται να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων και επισκέψεων, εφόσον εξασφαλιστεί έγκριση από τη διεύθυνση.

β) την επέκταση του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 με την 4η δόση (2η ενισχυτική) με εμβόλιο MRNA, σε άτομα με χρόνια σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που περιλαμβάνουν:

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ