Τσιντάς: “Συνδυασμός γνώσεων-αθλητισμού με τον πιο υγιή τρόπο”

0

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου επέστρεψε στην κορυφή του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος στην καλαθόσφαιρα, κερδίζοντας στο «νήμα» το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ένας απ’ τους αθλητές που βοήθησαν τα μέγιστα σ’ αυτή την προσπάθεια ήταν και ο αρχηγός της ομάδας, Ανδρέας Τσιντάς. Ο Κύπριος σέντερ, ο οποίος τη σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στην ανδρική ομάδα της Ομόνοιας Λευκωσίας, μίλησε στο γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού

“Νιώθω πολύ περήφανος για τα παιδιά και την προπονήτρια της ομάδα μας, που καταφέραμε μετά από αρκετά χρόνια να φέρουμε το πρωτάθλημα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Προσωπικά ήταν ένας στόχος που είχα από την πρώτη χρονιά που βρίσκομαι στην ομάδα του πανεπιστημίου. Φέτος πιστεύω υπήρχε περισσότερη θέληση και έγινε πιο σκληρή δουλειά για να φτάσουμε στον τίτλο. Ήρθαν νέοι παίκτες και συμπλήρωσαν το ρόστερ της ομάδας γεμίζοντας τα κενά που μπορεί να υπήρχαν”.

“Η ομαδική προσπάθεια και σωστή καθοδήγηση από την προπονήτρια μας ήταν τα κλειδιά για τον τίτλο”.

“Το Πανεπιστημιακό είναι ένα πρωτάθλημα σωστά οργανωμένο και τα δυνατά ντέρμπι δίνουν στους αθλητές το κατάλληλο κίνητρο να προσπαθούν να φτάνουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο πανεπιστημιακός αθλητισμός δίνει την ευκαιρία σε αθλητές όλων των ικανοτήτων να συνδυάζουν τις γνώσεις και τον αθλητισμό με τον πιο υγιή τρόπο”.