Τσόβιτς: «Είχε κορωνοϊό πριν πεθάνει ο Οτζο» (pic)

0

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα πως ο Μάικλ Ότζο είχε βρεθεί θετικός σε τεστ κορωνοϊού λίγες μέρες πριν πεθάνει την περασμένη Παρασκευή από ανακοπή καρδιάς.

Ο διοικητικός ηγέτης των Σέρβων προχώρησε σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τον τραγικό θάνατο του Μάικλ Ότζο, ο οποίος πέθανε από ανακοπή ενώ έκανε ατομική προπόνηση στις 7 Αυγούστου.

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο Sportklub εξηγώντας πως ο εκλιπών βρέθηκε θετικός σε τεστ για κορονοϊό στις αρχές Ιουλίου, όταν είχε έντονο βήχα και πυρετό.

«Ο αθλητικός διευθυντής και ο γιατρός του Ερυθρού Αστέρα πήγαν αμέσως στα Επείγοντα και δυστυχώς, αναγνώρισαν τον πρώην παίκτη μας. Εν συνεχεία, επικοινωνήσαμε με την οικογένεια του. Έχουμε ηθική υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μάς ζητήσει η οικογένεια του Μάικλ! Να ελέγξουμε τι ακριβώς συνέβη! Τότε, λοιπόν αρχίσαμε να ψάχνουμε την υπόθεση κι ενημερωθήκαμε ότι στις αρχές Ιουλίου, ο Ότζο άρχισε να νιώθει έντονο πόνο στο στήθος, να έχει βήχα και πυρετό».

Στις 6 Ιουλίου διαπιστώθηκε ότι είχε πνευμονία στον δεξί πνεύμονα. Έπειτα από μια εβδομάδα, πρόβλημα προέκυψε και στον αριστερό πνεύμονα. Όλες αυτές οι εξετάσεις έγιναν σε ιδιωτική κλινική που του συνέστησε δυο φορές να πάει στην αρμόδια για θέματα κορονοϊού κλινική στο Βελιγράδι κι εκείνος αρνήθηκε. Αντίθετα, πήρε διάφορα αντιβιοτικά και βιταμίνες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση του.

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις αίματος στις 29 Ιουλίου ήταν άσχημα ενώ οι εξετάσεις του στις 5 Αυγούστου έδειξαν ότι η πνευμονία είχε υποχωρήσει. Μάλιστα είχε αναπτύξει αντισώματα που σήμαιναν πως είχε ξεπεράσει τον Covid-19 ενώ το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε αρχίσει να ενισχύεται.

Την ίδια μέρα, πήρε άδεια για χαλαρή αθλητική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ένιωσε άσχημα έστω και στο ελάχιστο, έπρεπε να σταματήσει.

Σύμφωνα πάντα με τον Τσόβιτς, ο Ότζο είχε αποκαλύψει στον γιατρό του ότι έκανε προπονήσεις και το προηγούμενο διάστημα όπου κουραζόταν γρήγορα! Έκανε προπόνηση στις 31 Ιουλίου, 1η και 4η Αυγούστου. Έπειτα από τρεις μέρες, πέθανε…

Το ζήτημα που προκύπτει είναι το πώς ο Ότζο προπονούταν πριν πάρει το ΟΚ από τους γιατρούς, εξηγώντας πως ο κορονοϊός και η πνευμονία μπορεί να επιβάρυναν την καρδιά του. Σύμφωνα με τους Σέρβους, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η νεκροψία περιλαμβάνει τεστ κορονοϊού.

Image


Coffee House