Τζόρνταν: Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας και ο «χειρότερος» παράγοντας, είναι ο ίδιος άνθρωπος!

0

Κακές επιλογές στο Draft και αποτυχημένα trades… Το gazzetta.gr καταγράφει τη δεκαετία του Μάικλ Τζόρνταν στην ιδιοκτησία των Σάρλοτ Χόρνρτες η οποία περιέχει αστοχίες, απογοητευτικές πορείες και μόλις τρεις παρουσίες στα Playoffs του ΝΒΑ.

Blue Island
 

Το 2010, ο Μάικλ Τζόρνταν απέκτησε το πλειοψηφικό (65%) πακέτο των μετοχών της Σάρλοτ σε μια επένδυση 180 εκατομμυρίων δολαρίων. Δέκα χρόνια μετά, η αξία του franchise (σχεδόν) δεκαπλασιάστηκε καθώς ανέρχεται στα 1.5 δις δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση του Forbes. Ο MJ ήδη πολλαπλασίασε τη δική του επένδυση με την πώληση μέρους των μετοχών στους Νεοϋορκέζους επιχειρηματίες Γκέιμπ Πλότκιν, Ντάνιελ Σαντχάιμ. Η τρομακτική αύξηση της αξίας των Σάρλοτ Χόρνετς δεν έχει αγωνιστική βάση αλλά αντλείται μέσα από τις κεντρικές εμπορικές συμφωνίες στο ΝΒΑ, την κατακόρυφη αύξηση των εσόδων των ομάδων (κυρίως) μέσα από τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά και την ανάκτηση υψηλού επιπέδου εμπορικότητας που απέκτησε το Πρωτάθλημα στα τελευταία δέκα χρόνια εξασφαλίζοντας έσοδα από την πολιτική εξωστρέφειας και τη διείσδυσή σε τρομερά μεγάλες αγορές.

Ωστόσο, η ιστορία θα γράψει ότι η αξία της Σάρλοτ εκτοξεύτηκε επί δικής του θητείας, έστω κι αν σε αγωνιστικό επίπεδο δεν έπεισε ούτε τον πιο φανατικό οπαδό της για την ορθότητα των κινήσεών. Στην πραγματικότητα, κάποιες εξ’ αυτών κινούνται στο πλαίσιο του ανεξήγητου, οι περισσότερες χαρακτηρίζονται αποτυχημένες και γενικώς σ’ αυτά τα δέκα χρόνια, της αποδίδεται ο τίτλος μιας «μικροαστικής» ομάδας δίχως σταθερό πλάνο η οποία ουσιαστικά περνά απαρατήρητη.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta

Star Balm