Βασιλείου-Παναγίδης: Δύο… ξενιτεμένα κλειδιά για το χρυσό!

0

Οι γενιές του 1999 και του 2000 συναντιούνται φέτος στην Εθνική Κ18 Ανδρών, δίνοντας ελπίδα για καλύτερες μέρες στην κυπριακή καλαθόσφαιρα και αφήνουν περιθώρια για νέα διάκριση, με τους… ξενιτεμένους Κωνσταντίνο Βασιλείου και Αλέξανδρο Παναγίδη να αποτελούν παίκτες-κλειδιά για να έρθει το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γ’ κατηγορίας.

Ο Μιχάλης Μιχαήλ πιστεύει πολύ στα συγκεκριμένα παιδιά και θα τους δώσει ευκαιρίες, παρότι αγωνίζονται εκτός Κύπρου και δυστυχώς δεν μπορούν να λαμβάνουν μέρος στους αγώνες της Β1.

Ο Παναγίδης μπόρεσε, βέβαια, να το κάνει μία φορά, σημειώνοντας 23 πόντους στον Αγρό κόντρα στον Αχιλλέα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και διαπρέπει με τις οργανωτικές και εκτελεστικές του αρετές στο σχολικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Διακρίνεται για το καλό του μακρινό σουτ και την εκρηκτικότητα στις κινήσεις του, ενώ είναι και αξιόλογος πασέρ.

Μεγάλα βήματα προόδου κάνει φέτος και ο Βασιλείου, ο οποίος άφησε πίσω τις ατυχίες με τους τραυματισμούς του στον ΠΑΟΚ και μετακόμισε στον Παναθλητικό Πειραματικού, όπου εντυπωσιάζει στο εφηβικό πρωτάθλημα, ενώ έχει σημαντικό ρόλο και στην ομάδα νέων του συλλόγου. Είναι ένα προικισμένος και γρήγορος σκόρερ, ο οποίος μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα όταν βρει ρυθμό.

Coffee House