Βάζει αισθητήρες για να τσεκάρει τους παίκτες… λόγω Covid-19!

0

Από τις 7 Ιανουαρίου παίκτες και μέλη των επιτελείων των ομάδων θα φορούν αισθητήρες, προκειμένου το ΝΒΑ να μπορεί να ελέγχει τις επαφές τους τον καιρό της πανδημίας. 

Για την τελευταία εβδομάδα του 2020 το ΝΒΑ ανακοίνωσε μηδενικά κρούσματα κορονοϊού. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Από την επόμενη εβδομάδα (7/1) διάφοροι παίκτες και μέλη των επιτελείων θα φορούν έναν αισθητήρα, προκειμένου το ΝΒΑ να διαπιστώσει αν τηρούν το πρωτόκολλο για την covid-19.

Σύμφωνα με το ESPN, oι αισθητήρες δεν θα έχουν GPS, αλλά θα μπορούν να ειδοποιούν αν δύο άτομα που φορούν τους αισθητήρες και δεν ανήκουν στην ίδια ομάδα καταπατούν την απαιτούμενη απόσταση. Φυσικά, παίκτες και προπονητές δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν τους αισθητήρες τους κατά τη διάρκεια των αγώνων ή όταν βρίσκονται στο ξενοδοχείο τους. Αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τα έχουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης και της μετακίνησής τους, με αεροπλάνο ή λεωφορείο!

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΝΒΑ στις ομάδες, όποιος δεν τηρεί τη χρήση του αισθητήρα θα αντιμετωπίζει κάποια τιμωρία, δίχως αυτή να κατονομάζεται.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι να έχει η Λίγκα μία βάση δεδομένων για τις επαφές των παικτών, αλλά και τον χρόνο που θα αφιερώσουν σε αυτές.

gazzetta.gr