Βεζένκοφ: “Δεν ξεχνάω την κυπριακή καλαθόσφαιρα”

0

Aleksandar-VezenkovΕίμαι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, καλαθοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα η πρόσκληση που μου έγινε να ανοίξω κι εγώ το δικό μου blog στο cyprusbasket και να μπορώ να μοιράζομαι με τον κόσμο το οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο του μπάσκετ που τόσο αγαπάμε.

Image

Επίσης, νιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί το σάιτ είναι από την Κύπρο όπου ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ. Η κυπριακή καλαθόσφαιρα μπορεί να είναι πεσμένη τα τελευταία χρόνια, όμως βλέπουμε να γίνεται πλέον μια σοβαρή προσπάθεια και η εικόνα στα φιλικά της εθνικής ήταν πολύ ενθαρρυντική.

Σίγουρα υπάρχουν ορισμένα παιδιά που μπορούν να την επαναφέρουν στο προσκήνιο. Σημαντική ήταν και η ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ Λάρνακας, που προχώρησε και έκανε μεγάλες εμφανίσεις στην Ευρώπη.

Όσο για μένα ξεκίνησα το μπάσκετ από τον ΑΠΟΕΛ, όπου αγωνιζόταν ο πατέρας μου, ενώ η αδερφή μου έπαιζε στην εθνική γυναικών της Κύπρου και έτσι μπήκα στο κλίμα από πολύ μικρός.

Πήγαινα σε όλα τα παιχνίδια και μπάσκετ και ποδόσφαιρο του ΑΠΟΕΛ και μπήκα από νωρίς στο κλίμα. Ήταν η ομάδα της καρδιάς μου στην Κύπρο και ένιωθα ευτυχισμένος, μαθαίνοντας παράλληλα πάρα πολλά. Στα 15 μου πήγα στον Άρη και δούλεψα σκληρά, καταφέρνοντας να εξελιχθώ.

Πέρασα έξι καταπληκτικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το περασμένο καλοκαίρι ήρθε η πρόταση της Μπαρτσελόνα, στην οποία δεν μπορεί κανένας να πει όχι και πλέον αγωνίζομαι στο ισπανικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, παίζω στην Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας όπου κατάγονται οι γονείς μου και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό. Πραγματικά νιώθω χαρούμενος και ευγνώμονας για όσα έχω ζήσει στη σύντομη μέχρι τώρα καριέρα μου.

Click here for the English Version!


Image
Coffee House