Ξεκίνησε ο Ολυμπιακός με στόχο την διάκριση στην Ευρώπη

0

Με στόχο την διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα και την διάκριση στην Ευρώπη ξεκίνησε η χρονιά για την ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού.

Στην πρώτη προπόνηση που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας τα νέα πρόσωπα ήταν οι νεοαποκτηθείσες Κατερίνα Μπαρτόνοβα και Στέλλα Φουράκη ενώ το παρών έδωσαν η Λικέντρα Τζόνσον, η Όλγα Χατζηνικολάου, η Εβίνα Σταμάτη, η Τάνια Χαλιβέρα, η Αφροδίτη Κοσμά, η Πέλλυ Παπαμιχαήλ, η Μαρία Ρόζα Μπόνη και η Νατάσα Γκοτζή. Οι δυο νέοι αρχηγοί για τη σεζόν 2016-2017 θα είναι η Όλγα Χατζηνικολάου και η Εβίνα Σταμάτη. Πριν την έναρξη του προγράμματος η Γενική Αρχηγός του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μετέφερε στις αθλήτριες και το προπονητικό επιτελείο, τις ευχές της διοίκησης για μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες, χωρίς τραυματισμούς. Ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση της κορυφής, επισημαίνοντας ότι αυτό ξεκινάει πρώτα μέσα από την ομάδα και την σκληρή δουλεία η οποία θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε το πρόγραμμα προπόνησης υπό τις οδηγίες της προπονήτριας του Ολυμπιακού, Ελένης Καπογιάννη και των βοηθών της, τον Γιώργο Παντελάκη και την Ρούλα Πρασσά.

Καπογιάννη: «Να δώσουμε χαρές στον κόσμο του Ολυμπιακού»

Ελένη Καπογιάννη: «Ξεκινάμε τη φετινή χρονιά με πολύ μεγάλες προσδοκίες. Σαφώς είμαστε Ολυμπιακός και ο Ολυμπιακός είναι σε εισαγωγικά καταδικασμένος για να διεκδικεί την κορυφή και να είναι στην κορυφή. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και εμείς και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Θεωρούμε ότι έχουμε φτιάξει πολύ δυνατή ομάδα και το στοίχημα για εμάς είναι να γίνουμε ομάδα. Περιμένουμε να ενσωματωθούν και οι υπόλοιπες αθλήτριες και σε βάθος χρόνου να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Εύχομαι να έχουμε υγεία οι αθλήτριες και το επιτελείο και να μπορέσουμε να δώσουμε χαρές στον κόσμο του Ολυμπιακού».

Χατζηνικολάου: «Ομάδα φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα»

Όλγα Χατζηνικολάου: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που είμαστε συγκεντρωμένες εδώ για την έναρξη της νέας σεζόν. Η περσινή, πρώτη του τμήματος , ήταν πολύ πετυχημένη αλλά με τις μεταγραφές που έγιναν δείξαμε ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλους στόχους. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, πήραμε έμπειρες αλλά και πολύ αξιόλογες παίκτριες ενώ παράλληλα έμεινε ο βασικός κορμός που έχει δέσει και έχει κερδίσει τίτλους. Θεωρώ ότι αν έχουμε όλοι την υγεία μας και πάνε τα πράγματα όπως πρέπει θα πανηγυρίσουμε πολλές επιτυχίες. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό φέτος με την Ευρώπη να έχουμε τον κόσμο κοντά μας γιατί δεν θεωρώ ότι υπάρχει σε άλλη ομάδα ούτε εκτός συνόρων, ανάλογος κόσμος με του Ολυμπιακού. Αυτό πιστεύω ότι θα είναι η δύναμή μας μέσα στην έδρα μας και αν είναι δίπλα μας θα φτάσουμε ψηλά».

Σταμάτη: «Θα βοηθήσουν πολύ οι προσθήκες»

Εβίνα Σταμάτη: «Αρχικά να ευχηθώ να έχουμε την υγεία μας. Έτσι να ξεκινήσουμε με σωστές βάσεις και τα υπόλοιπα έρχονται. Οι στόχοι μας είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα στην Ελλάδα και όσον αφορά την Ευρώπη, πιστεύω και εύχομαι θα κάνουμε πολύ καλή πορεία και να διακριθούμε. Σίγουρα οι προσθήκες των νέων παικτριών θα βοηθήσουν πολύ στην πορεία μας. Εγώ με την σειρά μου θέλω να πω ότι θα είναι μεγάλη μου τιμή που θα έχω την αρμοδιότητα του αρχηγού στην ομάδα. Είναι μεγάλη ευθύνη και εύχομαι η νέα χρονιά να ξεκινήσει και να τελειώσει όπως η περσινή».

Coffee House