Υποκλίθηκε σε Μπλατ ο Κικίλιας

0
ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÐÏÍÇÔÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÍÔÅÉÂÉÍÔ ÌÐËÁÔ ÌÅ ÔÏÍ ÕÐÏÕÑÃÏ ÕÃÅÉÁÓ ÂÁÓÉËÇ ÊÉÊÉËÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, μετά από πρωτοβουλία του πρώτου, με αφορμή την αποκάλυψη του προπονητή του Ολυμπιακού για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός, συνοδευόμενος από τον νέο Γενικό Διευθυντή του Ολυμπιακού, Νίκο Λεπενιώτη και τον Sports Director της ομάδας, Χρήστο Μπαφέ, συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Υγείας.

Ο Μπλατ ενημερώθηκε για το μπασκετικό παρελθόν του Κικίλια και τις αμυντικές του ικανότητες, λέγοντας χιουμοριστικά «Θα σε χρειαζόμουν για κάνα πεντάλεπτο», ενώ με το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός Αθλητισμού, μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, βράβευσε τον Αμερικανό προπονητή για το θάρρος, την αποφασιστικότητα και το μεγαλείο ψυχής του (όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην τιμητική πλακέτα που του παρέδωσε) να μιλήσει δημόσια για το θέμα της υγείας του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς στο Υπουργείο Υγείας που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και είναι εδώ ο κόουτς Μπλατ. Ένας καταξιωμένος επαγγελματίας και προπονητής για πολλά χρόνια, στο NBA, στην Ευρώπη και στη χώρα μας, στην ομάδα του Ολυμπιακού», δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Και συνέχισε: «Τον καλέσαμε για να τον συγχαρούμε και να τον ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για το μεγαλείο και τη γενναιοδωρία ψυχής που είχε να βγει δημοσίως και να μιλήσει για το θέμα της υγείας του, εμπνέοντας νέα παιδιά στη χώρα μας και ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν παρόμοια προβλήματα, δίνοντας τους δύναμη και κουράγιο. Γι’ αυτό το λόγο τον ευχαριστούμε, είμαστε πολύ περήφανοι και ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα στην Ελλάδα για πολλούς νέους ανθρώπους και πιο μεγάλους σε ηλικία, στον χώρο του αθλητισμού και εκτός του χώρου του αθλητισμού. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που είναι σήμερα εδώ».

Από την πλευρά του, ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», τόνισε:

«Πρώτα από όλα θεωρώ μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ μαζί με τον Υπουργό Υγείας, τον κ. Κικίλια και μεγάλη τιμή που έρχομαι εδώ ως άνθρωπος του αθλητισμού για να συμβάλω και να ενθαρρύνω όλους τους Έλληνες πολίτες και τους ανθρώπους οπουδήποτε που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με μένα. Αισθάνομαι την ευθύνη και την υποχρέωση να απευθύνω ένα θετικό μήνυμα, ένα μήνυμα που δίνει κίνητρο σε όλους τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να επισημάνω ότι το πιο σημαντικό είναι να έχουν επίγνωση της κατάστασης της υγείας τους, κάτι που είναι απαραίτητο για όλους μας. Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στην Ελλάδα».