Υπόσχεση με φόντο το… όνειρο στην ΕΝΠ

0
ΕΝΠ

Η ΕΝΠ βαδίζει σε μια νέα εποχή, προσπαθώντας να γυρίσει σελίδα. Το πλάνο είναι βαθυστόχαστο και έχει έναν βασικό άξονα: την ανάδειξη νεαρών παικτών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπλήρωση του ονείρου; Η κατασκευή -επιτέλους- ενός κλειστού. Θα λάβουν σάρκα και οστά οι δεσμεύσεις;

Προς το παρόν οι δυνατότητες της ομάδας δεν μπορούν να αυξηθούν ιδιαίτερα. Η αδράνεια της πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια έχει χαμηλώσει αναγκαστικά το ταβάνι, όμως προς τιμήν τους οι διοικούντες κρατούν… όρθια την ομάδα, “ματώνοντας” οικονομικά, καθώς μη έχοντας γήπεδο, στερούνται τον κόσμο τους, αλλά και την οργάνωση στις ακαδημίες τους.

Τι κάνουν φέτος; Έδωσαν τα ηνία στον νέο και φιλόδοξο Γιάννη Λίβανο, ο οποίος έχει εμπειρίες σαν πρώτος προπονητής από την Ελλάδα, ενώ είναι και βοηθός του Βαγγέλη Αλεξανδρή στην Εθνική ομάδα της Ιορδανίας.

Προς το τέλος του καλοκαιριού οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και κλήθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα να φτιάξουν μία ομάδα με χαμηλό μπάτζετ και αρκετά νέα παιδιά. στοχεύοντας στο “χτίσιμο” για το μέλλον. Ήδη τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Η πορεία κρίνεται αξιοπρεπέστατη και ιδιαίτερα η εικόνα που βγαίνει πάνω στο παρκέ, δείχνει συμπτώματα ΟΜΑΔΑΣ!

Η έλευση του Ρασάντ Άντερσον σε τιμή… κόστους ήρθε λόγω των διασυνδέσεων του Γιάννη Λίβανου, που “χτύπησε” την κατάλληλη στιγμή, γνωρίζοντας την αγορά και απέκτησε έναν παίκτη κλάσης, που έκρινε εν πολλοίς το ντέρμπι με την Ομόνοια.

Το πρόβλημα εστιάζεται πλέον στη θέση του πλέι μέικερ, όπου οι συνεχείς τραυματισμοί του εκ των ηγετών της ομάδας, Αμίν Χοτ, σε συνδυασμό με την απώλεια του Πέτρου Στυλιανού, ο οποίος μετακόμισε στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δημιουργούν “μαύρη τρύπα” στον άσσο.

Ο δυναμικός Νικόλας Θωμάς που κλίνει περισσότερο προς τη θέση του σούτινγκ γκαρντ είναι ο μοναδικός που μπορεί να βοηθήσει στο κατέβασμα και από εκεί και πέρα, υπάρχει θέμα.

Η φετινή χρονιά είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους. Ο Λίβανος κερδίζει το στοίχημα, μοιράζοντας σωστά τους ρόλους και κρατώντας την ομάδα όρθια, ενώ το μεγάλο άλμα θα γίνει όταν θα υπάρξει το νέο γήπεδο. Αν λάβουν σάρκα και οστά οι δεσμεύσεις και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου αποκτήσει το σπίτι της. Τότε θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα.