Υπουργείο Υγείας: Nέο διάταγμα για επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου

0

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει πως το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει νέο διάταγμα (45) στις 13.10.2020 αναφορικά με τις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας, το οποίο αναφέρει:

Blue Island
 

2.1 Οι Κανονισμοί 2.1 και 2.2 του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού (COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 43), διαγράφονται και καταργούνται.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, παρακαλούμε όπως σημειωθούν οι ακόλουθες αλλαγές όσο αφορά τους περιορισμούς στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου και την χρήση μάσκας σε όλες τις επαρχίες (οι αλλαγές με κίτρινο highlight):

1.            Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων Basket League, A κατηγορίας Γυναικών, Β1 και Β2 Ανδρών, στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Η κάθε ομάδα δικαιούται να έχει στο γήπεδο:

α) όσους είναι δηλωμένους στην κατάσταση «συμμετοχή αγώνα», με μέγιστο τα 18 άτομα (καλαθοσφαιριστές, προπονητές, φυσιοθεραπευτή, γιατρό, φροντιστή, υπεύθυνο ομάδας, υπεύθυνο ασφαλείας). Υπενθυμίζεται ότι όλοι όσοι αναγράφονται στην κατάσταση αυτή, με εξαίρεση τους καλαθοσφαιριστές και 2 προπονητές, υποχρεωτικά θα πρέπει να φορούν μάσκα πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα.

β) Δικαίωμα παρουσίας στον αγώνα ως φίλαθλοι, έχουν επίσης όσοι αναγράφονται στην κατάσταση των 25 φιλοξενούμενων ατόμων ανά σωματείο (που αποστέλλει το φιλοξενούμενο στο γηπεδούχο σωματείο και δικαιούται επίσης το γηπεδούχο σωματείο) και αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο, παράγοντες της ομάδας, χορηγούς και τους συζύγους των καλαθοσφαιριστών. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική συνέχεια κατά την παρουσία τους στο γήπεδο (είτε κάθονται είτε μετακινούνται). Κατά τα άλλα, ισχύουν οι οδηγίες του Πρωτοκόλλου της ΚΟΚ.

2.            Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων κ14, κ16, κ18 και τροχοκαθίσματος, στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας,  πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Η κάθε ομάδα δικαιούται να έχει στο γήπεδο:

α) όσους είναι δηλωμένοι στην κατάσταση «συμμετοχή αγώνα», με μέγιστο τα 16 άτομα (καλαθοσφαιριστές, προπονητές, φυσιοθεραπευτή, φροντιστή, υπεύθυνο ομάδας). Υπενθυμίζεται ότι όλοι όσοι αναγράφονται στην κατάσταση αυτή, με εξαίρεση τους καλαθοσφαιριστές και 1 προπονητή (ή 2 για αυτούς που έχουν και βοηθό προπονητή δηλωμένο στην κατάσταση συμμετοχής αγώνα), υποχρεωτικά θα πρέπει να φορούν μάσκα πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα.

β) Λόγο του ότι αυτή την περίοδο συνίσταται η μεταφορά με ιδιωτικά αυτοκίνητα παρά με λεωφορείο, δικαίωμα παρουσίας στον αγώνα, έχουν επίσης για την φιλοξενούμενη ομάδα το μέγιστο 6 κηδεμόνες/συνοδοί και για την γηπεδούχο ομάδα το μέγιστο 12 κηδεμόνες/συνοδοί. Η χρήση μάσκας για αυτούς που έχουν δικαίωμα παρουσίας, είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παρουσίας τους στο γήπεδο. Οι κηδεμόνες/συνοδοί θα πρέπει να βρίσκονται στο πιο απομακρυσμένο μέρος της κερκίδας από τον αγωνιστικό χώρο και να έχουν μεταξύ τους 2 μέτρα απόσταση. Οι γονείς των αθλητών δεν έχουν το δικαίωμα να κάθονται στον πάγκο της ομάδας. Κατά τα άλλα, ισχύουν οι οδηγίες του Πρωτοκόλλου της ΚΟΚ.

3.            Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων Basket League και Α’ Γυναικών, στις επαρχίες Πάφου, Λάρνακας και Αμμοχώστου, πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας εάν προέρχονται από τις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας και ισχύουν όσα αναφέρονται πιο πάνω, δηλαδή δικαίωμα παρουσίας στον αγώνα, έχουν για την φιλοξενούμενη ομάδα όσοι αναγράφονται στην κατάσταση των 25 φιλοξενούμενων ατόμων του σωματείου και αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο, παράγοντες της ομάδας, χορηγούς και τους συζύγους των καλαθοσφαιριστών. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική των ατόμων που δίνεται το δικαίωμα παρουσίας, είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την παρουσία τους στο γήπεδο.

Για την γηπεδούχο ομάδα ισχύει ότι αναφέρεται στα πρωτόκολλα της ΚΟΚ, δηλαδή το μέγιστο 25% της χωρητικότητας της κερκίδας με μέγιστο αριθμό τους 250 φιλάθλους (πλην του αριθμού 25 των φιλοξενουμένων). Κατά τα άλλα, ισχύουν οι οδηγίες του Πρωτοκόλλου της ΚΟΚ.

4.            Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων κ14, κ16, κ18 και τροχοκαθίσματος, στις επαρχίες Πάφου, Λάρνακας και Ελ. Περιοχής Αμμοχώστου, πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας εάν προέρχονται από τις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας και ισχύουν όσα αναφέρονται πιο πάνω, δηλαδή το ανώτερο μέχρι 6 κηδεμόνες/συνοδοί για την φιλοξενούμενη ομάδα.

Για την γηπεδούχο ομάδα ισχύει ότι αναφέρεται στα πρωτόκολλα της ΚΟΚ, δηλαδή το μέγιστο 25% της χωρητικότητας της κερκίδας με μέγιστο αριθμό τους 100 φίλαθλους (πλην τους κηδεμόνες/συνοδούς). Η χρήση μάσκας για όλους (εκτός καλαθοσφαιριστών και προπονητή/των), είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παρουσίας τους στο γήπεδο. Οι γονείς των αθλητών δεν έχουν το δικαίωμα να κάθονται στον πάγκο της ομάδας. Κατά τα άλλα, ισχύουν οι οδηγίες του Πρωτοκόλλου της ΚΟΚ.

*Σημείωση: για αγώνες όπου η γηπεδούχος αλλά και φιλοξενούμενη ομάδα, προέρχονται και οι δύο από την επαρχία Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, τότε ισχύει το ποσοστό 25% της χωρητικότητας του γηπέδου, με μέγιστο αριθμό τους 100 φιλάθλους. Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους φιλάθλους.

5.            Όλοι οι αγώνες στην επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου, με εξαίρεση τις ομάδες της Basket League, B1 και Β2 κατηγορίας Ανδρών, έχουν αναβληθεί μέχρι και την Δευτέρα 19.10.2020. Από σήμερα όλα τα τμήματα κ18 και κάτω, μπορούν να προπονούνται κανονικά, καθώς έχει αρθεί η απαγόρευση που υπήρχε, βάση του νέου διατάγματος του Υπουργείου Υγείας.

Star Balm