ΑΛΩΣΕ ΤΟ “ΛΕΥΚΟΘΕΟ” Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

0

Σε ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Ανδρών “Τάσος Μητσόπουλος” εξελίσσεται ο Απόλλωνας, που μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση έφυγε με το διπλό από την έδρα του ΑΠΟΕΛ: 76-68.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν ξανά χωρίς τον κόσμο τους (και αυτό το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας που κουβαλάει από πέρυσι) και δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό για να διεκδικήσουν με μεγάλες αξιώσεις το ροζ φύλλο. Οι παίκτες του Δημήτρη Παπαδόπουλου μπήκαν από την αρχή πάρα πολύ δυνατά, επέβαλαν πλήρως την κυριαρχία τους και ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να… κυνηγούν στο σκορ, προσπαθώντας να καλύψουν διψήφια διαφορά.

Ο Νάσος Κυριακού ξεκίνησε ξανά βασικός και βοήθησε αμυντικά, μαζί με τον Μπράσουελ, που έδωσε μάχες κοντά στο καλάθι. Ο Τόνι ΜακΡέι θύμιζε ξανά “πολυβόλο”, βρίσκοντας συνεχώς πεδίο δράσης, παρά την προσπάθεια αντιμετώπισής του από την άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Ο Αμερικανός “μπόμπερ” κράτησε τον Απόλλωνα στη θέση του οδηγού όταν η ομάδα του Πάνου Γιανναρά πίεζε για την ολική επαναφορά.

Τελικά, ο ΑΠΟΕΛ γύρισε το παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα στο 28′ με 57-56 μετά από τρίποντο του Τάιλερ Μπιγκς, που έπαιζε τραυματίας και φόλοου του Γρηγόρη Παντουρη σε άστοχη προσπάθεια του Ανδρέα Σιζόπουλου.

Στην επόμενη φάση χρεώθηκε τεχνική ποινή στον πάγκο των γηπεδούχων και ο Ραχίμ Άπλμπι με μία βολή και ένα παλικαρίσιο λέι απ έκανε το προβάδισμα να αλλάξει ξανά χέρια. διαμορφώνοντας το 57-59 της τρίτης περιόδου.

Η αμυντική τακτική του Δημήτρη Παπαδόπουλου λειτούργησε εξαιρετικά και παράλληλα το νέο τρίποντο του Άπλμπι έφερε τη διαφορά στο +5 για το συγκρότημα της Λεμεσού.

Ο Λάρι Τέρνερ με 2/2 ελεύθερες βολές μείωσε προς το παρόν σε 61-64, αλλά το κρεσέντο του Άπλμπι συνεχίστηκε για το 61-66 στο 38′. Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό άλεϊ-ουπ κάρφωμα του Άαρον Πέτγουεϊ μετά από ασίστ του ΜακΚόι.

Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να μείνει ζωντανός, όμως ο Μπράσουελ έκοψε στον αέρα τον Μπιγκς και ο Μάριος Γεωργίου με κοντινό καλάθι στο 1’30” πριν χτυπήσει η κόρνα της λήξης “έγραψε” το 61-70 και σφράγισε το διπλό.

Η υπεροπλία στα ριμπάουντ ήταν ο τομέας που έκανε τη διαφορά για τον Απόλλωνα, καθώς πήρε σημαντικές κατοχές, σε ένα ματς για γερά νεύρα.

MVP:
Ο Τόνι ΜακΡέι έκανε θραύση, σκοράροντας 28 πόντους με 11/15 δίποντα σε τρία δεκάλεπτα, όμως πολυτιμότερος παίκτης του ματς ήταν ο Ραχίμ Άπλμπι, καθώς όταν ο Βασίλης Γιανναράς περιόρισε τον συμπατριώτη του, ο βραχύσωμος γκαρντ πήρε το ματς στα χέρια του καθάρισε για τον Απόλλωνα.

Το BOXSCORE του ΑΠΟΕΛ
αποελ

Το BOXSCORE του Απόλλωνα
απολλων

Coffee House