Ζιαγκος: Μας ικανοποιεί η πολυφωνία στο σκοράρισμα

0

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε στη δημοσιογραφικη διάσκεψη για την νίκη της ομάδας του επί της ΕΝΠ..

Αναλυτικά όσα είπε :

Για το παιχνίδι: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεδομένου ότι παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που προέρχεται από μία πολύ μεγάλη νίκη, οπότε ψυχολογικά βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ ο τρόπος παιχνιδιού της είναι λίγο αταίριαστη στη δική μας φιλοσοφία, στη δική μας λογική. Έπρεπε να προσαρμοστούμε στον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίζαμε το παιχνίδι, γεγονός το οποίο κατά τη γνώμη μου, συνέβη κατά τα τρία τέταρτα του παιχνιδιού. Σε κάποια στιγμή παρασυρθήκαμε από τον ρυθμό σε μια run and gun τακτική, που δεν ταιριάζει στη δική μας φιλοσοφία και ήταν απόλυτα φυσιολογική η εξέλιξη του παιχνιδιού όταν το μομέντουμ γύρισε υπέρ της ομάδας του Παραλιμνίου.

Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι αμυντικά, γνωρίζοντας πως η ομάδα του Παραλιμνίου επιθετικά κινείται γύρω από τρεις άξονες στο παιχνίδι της. Είναι μια πολύ καλή ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, με αθλητικότητα και πολύ υψηλές ταχύτητες στο παιχνίδι της, άρα το αμυντικό τρανζίσιον ήταν ένα στοιχείο το οποίο μας απασχόλησε πολύ όλη την εβδομάδα και ένα στοιχείο για το οποίο δεν είμαστε ικανοποιημένοι σήμερα, δεδομένου πως οι περισσότερες από τις 26 προσπάθειες τριών πόντων του Παραλιμνίου που σούταραν με ένα εντυπωσιακό 46%, προήλθαν από καταστάσεις τρανζίσιον. Άρα σε αυτό το κομμάτι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Ο δεύτερος άξονας τους ήταν μια δημιουργία από μέσα προς τα έξω με δημιουργία κυρίως από τον Έντουαρντς και νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ανταποκριθήκαμε. Και το τρίτο κομμάτι, το inside game με τον Ρέινς και κατά δεύτερο λόγο με τον Τρισόκκα, το οποίο επίσης πιστεύω ότι ήταν ένα κομμάτι που αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και πάλι, μας δίνεται μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεκουραστούμε, καθώς το επόμενο παιχνίδι μας είναι σε δέκα ημέρες. Καλή επιτυχία στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου και στον κόουτς Παπαδόπουλο για τη συνέχεια».

Για την πολυφωνία στο σκοράρισμα: «Αυτή η πολυφωνία είναι ένα κομμάτι το οποίος από τη μία πλευρά και ικανοποίηση μας δίνει και την ευκαιρία να επενδύσουμε. Ξέραμε από την αρχή της στελέχωσης αυτής της ομάδας και της δημιουργίας του ρόστερ ότι δεν είμαστε ομάδα του one man show, αλλά μια ομάδα όπου οι παίκτες θα αναδειχθούν μέσα από την ομαδική προσπάθεια και την ομαδική λειτουργία. Αυτό αποτυπώθηκε στα νούμερα. Από την άλλη εγώ συνεχίζω να εστιάζω στο αμυντικό κομμάτι, γιατί δυστυχώς το παιχνίδι σήμερα το κερδίσαμε μέσα από την επίθεση, ενώ στόχος μας ήταν να το κερδίσουμε μέσα από την άμυνα, κάτι το οποίο δεν μας αφήνει ευχαριστημένους».

Coffee House