Διπλή ευκαιρία να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για τον Άρη!

0

H FIBA στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των “κιτρίνων” να μείνουν σε ευρωπαϊκή τροχιά, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ανοικτό μέτωπο για το σύλλογο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, εξαιτίας των χρεών προς έξι παίκτες, οι οποίοι έχουν προσφυγεί εκεί κι έχουν δικαιωθεί.

Image

Η FIBA αναγνωρίζοντας την ιστορία του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τη βαριά φανέλα του συλλόγου, τον τοποθέτησε στους ομίλους του Europe Cup, αν κι εφόσον αποκλειστεί στις προκριματικές φάσεις, που οδηγούν στους ομίλους του Champions League.

Παρότι οι “κίτρινοι” έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο Europe Cup, αν δεν συνεχίσουν στο Champions League, αυτό θα το πράξουν μόνο εφόσον το επιθυμούν. Κι αυτό, διότι ο κανονισμός της FIBA τους δίνει την ευχέρεια να επιλέξουν να συμμετάσχουν ή όχι στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Πάντως, γεγονός είναι ότι η FIBA ανοίγει ευρωπαϊκό δρόμο στον Άρη και βοηθά την ΚΑΕ να έχει έξτρα οικονομικό όφελος τη σεζόν που έρχεται, ώστε να ξεφορτωθεί πιο γρήγορα το πρόβλημα του χρέους που τη βαραίνει.

Πηγή: Novasports.gr

Coffee House