Ξεκίνημα στη Β1 με Πρωτάθλημα… δύο ταχυτήτων!

0

Πρεμιέρα θα έχουμε σήμερα (Κυριακή 20/10) και στο πρωτάθλημα Β1 Ανδρών που αναμένεται να είναι φέτος συναρπαστικό.

Image

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων όμως θα τολμήσουμε να το σκιαγραφήσουμε -όσο και αν βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά αφού δεν έχουμε αγωνιστική εικόνα των ομάδων- σε κούρσα… τριών ταχυτήτων.

Μετά και την άνοδο του νταμπλούχου ΑΠΟΠ Πάφου στα σαλόνια της Α1 τον πρώτο λόγο δείχνει να έχει στα μάτια μας ο φιναλίστ (πρωταθλήματος και κυπέλλου) Αχιλλέας Καιμακλίου. Η αρμάδα του Μιχάλη Τσαγγαρίδη προχώρησε σε -μερικό- λίφτινγκ αφού πέραν της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία από την ομάδα αποχώρησαν οι Νικόλας Ιωάννου και Πόλυς Ιερωνυμίδης (που θα είναι συμπαίκτες και τη νέα χρονιά στο Ερασιτεχνικό Λευκωσίας με τη φανέλα των Warriors) όμως επέστρεψαν οι Σολδάτος και Αγρότης ενώ στο ρόστερ προστέθηκε και ο Πηλακούτας. Μαζί με την παλιοσειρά (Σοφοκλέους, Κωνσταντινίδης και Πάντζιαρος) αναμένεται να φτάσουν μέχρι τους τελικούς.

Κυριότερος ανταγωνιστής πιθανότατα μοιάζει ο Αχιλλέας Αγρού. Επωφελούμενοι πρόσθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες τους Σώζο, Λουκά δημιουργώντας ένα κράμα εμπειρίας και ποιότητας με πολύ περισσότερες επιλογές, κάτι που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα της υπαίθρου. Με τον πιστολέρο Κύπρο Γρηγορίου να αποτελεί την αιχμή του δόρατος θεωρούμε πως ο Αγρός αποτελεί τον κυριότερο συνδιεκδικητή του τίτλου.

Στο επόμενο γκρουπ, των ομάδων που πιθανόν να πλαισιώσουν την τετράδα αλλά βρίσκονται -στα χαρτιά- λίγο πίσω από τις 2 προαναφερθείσες ομάδες συναντάμε την ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου και τον νεοφώτιστο Άτλαντα που αναμετρώνται μάλιστα στην σημερινή πρεμιέρα. Από τη μια η ομάδα του Ασιήκαλλη που μοιάζει αποφασισμένη για το βήμα παραπάνω μετά και τις προσθήκες Κασινόπουλου, Τραπεζανίδη και Οικονομίδη, διατήρησε το βασικό της κορμό και μοιάζει ένα σκαλί καλύτερη από πέρυσι. Από την άλλη η αρμάδα του Θανάση Μαστορή που ανέβηκε στη Β1 με άνεση και στιλ, επιχειρεί να παρουσιάσει ένα νεανικό πρότζεκτ που θα αρέσει στο μάτι. Η προσθήκη (ίσως η σπουδαιότερη μεταγραφή στη Β1 φέτος) του Αριστείδη Χρίστου που έρχεται να πλαισιώσει τους Γάκη, Watts, Κυμτσούδη και τα υπόλοιπα παιδιά αποδεικνύει πως ο Άτλαντας ήρθε για να μείνει.

Στο τρίτο -κατά την άποψη μας- γκρουπ δυναμικότητας θα κατατάσσαμε την Εθνική Ενόπλων, τον Όλυμπο Αγλαντζιάς και τον Αστέρα Μέσα Γειτονιάς. Η Εθνική Ενόπλων έχει τα γνωστά σκαμπανεβάσματα αν και διαθέτει αρκετά καλές μονάδες, ενώ η ομάδα του Όλυμπου συνδοιάζει ένα μείγμα νεανικότητας (Σαμουήλ Θωμά) και εμπειρίας (Αντρέας Κουλέντης) αλλά δεν έχει το απαιτούμενο βάθος. Για το τέλος αφήσαμε ένα δυσάρεστο αφού η ομάδα του Αστέρα Μέσα Γειτονιάς δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το ρόστερ της, ενώ βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση. Η ομάδα έχει ήδη ζητήσει αναβολή του αγώνα με τον Όλυμπο (η ομάδα της Αγλαντζιάς έχει ήδη συναινέσει) και ψάχνει πυρετωδώς να ολοκληρώσει το παζλ των παικτών αφού τίθεται εν αμφιβόλω και η παρουσία της στο πρωτάθλημα!

Coffee House