Σχορτσανίτης: «Μάλλον σταματώ το μπάσκετ»

0

Στην απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του κλίνει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, όπως δήλωσε σε Ισραηλινό Μέσο.

Image

«Πιθανώς δεν θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ. Η τελευταία σεζόν σταμάτησε νωρίς, οπότε είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ και να προσαρμοστώ στη νέα συνθήκη. Ακόμα το σκέφτομαι, αλλά μάλλον θα σταματήσω. Είχα μία καριέρα 20 χρόνων, είμαι εντάξει με αυτό. Θέλω να δουλέψω με τα νέα παιδιά. Η Ελλάδα διαθέτει αρκετό ταλέντο και θέλω να γίνω ένας από αυτούς που το αναπτύξουν», τόνισε o 35χρονος σέντερ.

Για το αν αντιμετώπισε ρατσιστικές συμπεριφορές μεγαλώνοντας στην Ελλάδα είπε: «Ήμουν διαφορετικός, όχι νορμάλ επειδή είμαι ένας μαύρος Έλληνας. Συνολικά όμως είχα καλή εμπειρία. Δεν συνέβη κάτι σοβαρό λόγω του χρώματος μου. Κάποτε διάβασα πως κανείς δεν γεννιέται ρατσιστής, αλλά γίνονται λόγω του περιβάλλον. Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει είναι να μεγαλώσεις σωστά τα παιδιά και να εξηγήσεις πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες ή αλλού στον κόσμο. Όταν ήμουν μικρός χρειάστηκε να είμαι “βίαιος” στα παιχνίδια και κυριαρχικός επειδή με στόχευαν. Δεν το ήθελε όμως να γίνει το παράδειγμα. Θέλω τα παιδιά μου να είναι ήρεμα και να συζητούν για διάφορα πράγματα χωρίς να χρησιμοποιούν βία».

Ο Βig Sofo μίλησε και για την περιπετειώδη συνεργασία του με τον Πίνι Γκέρσον στον Ολυμπιακό. «Ο κόουτς Πίνι είναι προπονητής διαφορετικής πάστας. Θεωρώ πως είναι έξοχος στη στρατηγική. Ο τρόπος που αντιδράει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι εκπληκτικός. Τον συμπεριλαμβάνω μεταξύ των καλύτερων που έχω δει στην Ευρωλίγκα. Όσον αφορά όμως στην προσέγγιση των παικτών, δεν νιώθω τόσο σίγουρος. Δεν είχα καλή επικοινωνία μαζί του, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Δεν μπορείς να είσαι καλός με όλους. Φυσικά όμως δεν έχω κάτι εναντίον του».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο παρατσούκλι Baby Shaq και την αντίδραση που είχε ο Σακίλ Ο’ Νιλ, όταν τον συνάντησε. «Το 2009, όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, παίξαμε στις ΗΠΑ με τους Καβαλίερς και θυμάμαι ότι όλοι έλεγαν πως αν ακούσει το παρατσούκλι μου θα με σκοτώσει στον αγώνα. Ήμουν πολύ ανήσυχος, γιατί μόλις είχα πάθει διάστρεμμα και δεν ήθελα να μπλέξω. Όταν ήμασταν στα αποδυτήρια, ο Σακίλ άρχισε να με ρωτάει “που είναι το μωρό μου;”», ανέφερε.

sport-fm.gr

Coffee House