Η εορταστική εκδήλωση για τα 90χρονα του Διγενή Μόρφου (φώτος)

0

Με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, στο Ολυμπιακό Μεγάρου, η εορταστική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο καλαθοσφαιρικός Διγενής Ακρίτας Μόρφου, για τα 90χρονα του.

Image

 

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στην πορεία του Διγενή Ακρίτα Μόρφου και την συμβολή της Μόρφου στα δρώμενα της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, από το τότε, ως και το σήμερα. Στην συνέχεια, τιμήθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας και της Μόρφου. Επίσης δόθηκε τιμητικό δίπλωμα σε όλους τους περσινούς χορηγούς.

Η όλη εκδήλωση, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και επί τούτου, απευθύνουμε τις δημόσιες μας ευχαριστίες, σε όσους τιμήθηκαν, ή και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστίες επίσης απευθύνουμε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο της, κ. Ανδρέα Μουζουρίδη, για την υπό την αιγίδα της, διοργάνωση της τελετής .όπως επίσης και στον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης ΟΠΑΠ και στον υποστηρικτή της εκδήλωσης Global Sports Division.

Ήταν με ιδιαίτερη μας χαρά, αλλά προπαντών τιμή δική μας, να τιμήσουμε ανθρώπους που άφησαν τη δική τους σφραγίδα σε αυτήν την πορεία αλλά και ανθρώπους που προσφέρουν διαχρονικό έργο, στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα.

Δήλωση Κρις Σοφρωνίου

Στη συνέχεια, παραθέτουμε μια σύντομη δήλωση του προέδρου του καλαθοσφαιρικού Διγενή Ακρίτα Μόρφου κ. Κρις Σοφρωνίου, σχετικά με την όλη εκδήλωση:

«Θα αρχίσω με μιαν ευχή. Καλά να είμαστε, για να γιορτάσουμε και τον έναν αιώνα ζωής του ιστορικού μας σωματείου, αλλά πολύ καλύτερα θα είμαστε, αν η επόμενη γιορτή, πραγματοποιηθεί στη γη που μας γέννησε, την αγαπημένη μας Μόρφου!

Ως πρόεδρος του καλαθοσφαιρικού Διγενή, αλλά συνάμα και πιστός στρατιώτης, της μεγάλης αυτής ιδέας, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, θέλαμε πολύ, να διοργανώσουμε αυτήν τη γιορτή και ελπίζω, άπαντες οι παρευρισκόμενοι να έμειναν ευχαριστημένοι!

Τέλος, επί της ευκαιρίας των επικείμενων εορταστικών ημερών, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, ειρήνη, ευτυχία, χαρά και πάνω απ` όλα, υγεία».

Ποιοι τιμήθηκαν

Ανδρέας Μουζουρίδης (πρόεδρος ΚΟΚ / για τη μεγάλη διεθνή επιτυχία της ΚΟΚ, που θα διοργανώσει όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το 2025)

Δημήτρης Αλετράρης (πρόεδρος ΟΠΑΠ Κύπρου / για τη διαχρονική στήριξη του Οργανισμού στον Κυπριακό Αθλητισμό και στην καλαθόσφαιρα)

Γιώργος Χρυσοστόμου (πρόεδρος Κυπριακής Ολυμπιακής επιτροπής και επί σειρά ετών πρόεδρος της ΚΟΚ)

Τάκης Λύρας (επί σειρά ετών προπονητής, για την προσφορά του στο σωματείου μας και στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα)

Xρίστος Χριστοφίδης – άξιο τέκνο τη Μόρφου για την πολύτιμη βοήθεια στην φετινή χρονιά

Μιχάλης Ιωάννου – άξιο τέκνο της Μόρφου για την πολύτιμη βοήθεια για την φετινή χρονιά

Μάριος Πολυδώρου – για την άνω των 30 ετών, προσφορά του ως καλαθοσφαιρικός συντάκτης.

Χάρης Σολέας – Διεθνής Κύπριος καλαθοσφαιριστής, άξιο τεκνό της Μόρφου

Λίνος Γαβριήλ – Πρώην εθνικός προπονητής Κύπρου, άξιο τέκνο της Μόρφου

Στέλιος Καραγιάννης – για την μακροχρόνια στήριξη του στο σωματείο, πρώην καλαθοσφαιριστής του Διγενή

Τάκης Παλάοντας – για την προσφορά του στην επαναλειτουργία του καλαθοσφαιρικού τμήματος του Διγενή

Ανδρέας Φωτίου – για την προσφορά του στην επαναλειτουργία του καλαθοσφαιρικού τμήματος του Διγενή

Περσινή καλαθοσφαιρική ομάδα προπονητής Kώστας Εγγλέζος και παίκτες για την κατακτηση του προταθλήματος και του κυπέλου 2021-2022.

Τέλος, σε ειδική τελετή απονεμήθηκε η φανέλα της πρωταθλήτριας ομάδας του 1967, στην οικογένεια του Δημήτρη Στεφάνου, εις μνήμη των αποβιωσάντων παικτών του Διγενή Ακρίτα Μόρφου

Coffee House