Οι Νεάνιδες της Ε.Θ.Α. έκαναν το ΜΠΑΜ και πέρασαν στον τελικό Κυπέλλου Γυναικών U18

0

Δεν είναι τυχαίο που ο θεσμός του Κυπέλλου είναι απρόβλεπτος. Πραγματικά, πολλές φορές αποδείχθηκε ότι σε τέτοιους μονούς αγώνες νοκ-άουτ, δεν χωρούν προγνωστικά.

Image

Τα κορίτσια της Γαλάτειας Αγιομαμίτη το απέδειξαν για ακόμα μια φορά. Την Δευτέρα 20/2/2023 οι κιτρινόμαυρες κέρδισαν εκτός έδρας, με το στενό σκορ 49-51, την πρωτοπόρο ομάδα του Πρωταθλήματος, Youth Stars.

Η Ε.Θ.Α. η οποία έχασε δύο φορές στο πρωτάθλημα από τους αντιπάλους και παρόλο που παρουσιάστηκε και με αγωνιστικά προβλήματα αφού τελικά μόνο επτά παίκτριες μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα στον κρίσιμο αγώνα, έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό και με ένταση καθόλη τη διάρκεια του, με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο, χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να μπορεί να ξεχωρήσει.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ομάδα των Youth Stars ξέφυγε στο σκορ με επτά πόντους, 1’30 πριν το φινάλε. Εκεί που φαίνονταν όλα πως είχαν κριθεί, η ομάδα της Έγκωμης με τρία συνεχόμενα τρίποντα κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να πάρει μια τεράστια νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση της στον τελικό της διοργάνωσης.

Με το τέλος του αγώνα, οι κιτρινόμαυρες πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό μαζί με τον κόσμο τους ο οποίος πραγματικά έκανε έντονη την παρουσία του στις κερκίδες του Λυκείου Απ. Μάρκου.

Δεκάλεπτα: 6-5, 16-15(10-10), 28-27(12-12), 49-51(21-24) Youth Stars: Kruse 14(1), Τρύφωνος 11(1), Χρίστου 10, Πέτρου 3, Νικολακοπούλου 11(1), Δημητριάδη, Προδρόμου, Πετροκώστα, Παυλίδου, Χαραλάμπους, Κότζιηκα, Oghoro.

Ε.Θ.Α. Έγκωμης: Γαλήνη 2, Ελευθερίου 11(2), Ζήσιμου 9(1), Κουλλαπή, Μορφίτη 16(3), Πέτρου 6, Σιαμπουλλή 7(1), Σιηπιλλή.

Coffee House