Σ. Περπέρογλου στο CB: «Ανοιχτός στο κεφάλαιο Εθνική»

0

Ο Στράτος Περπέρογλου είναι ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ της Ελλάδας και βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην Βαρκελώνη, όντας υπό τις οδηγίες του παλιού του γνώριμου από τον Ολυμπιακό, Γιώργου Μπαρτζώκα, στην προσπάθεια να επαναφέρουν την Barcelona στους τίτλους.

Image

Ο διεθνείς forward μίλησε στο Cyprusbasket.net με αφορμή το τουρνουά «Diamonds are forever» στο οποίο τιμήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, με τον Ελλαδίτη άσσο να μιλάει για τον 3D και να θυμάται πράγματα από την κοινή τους πορεία στον «εξάστερο» ενώ μίλησε και για της Barcelona και τις διαφορές που βλέπει σε σχέση με πέρσι. Επιπλέον μιλά για την Εθνική Ελλάδος, αναλύοντας το τι συνέβη στην Ιταλία και δεν προχώρησε η «Γαλανόλευκη» στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ενώ μας αποκάλυψε πως είναι ανοιχτός στο κεφάλαιο Εθνική.

Τι έφταιξε και γνωρίσατε στο τεευταίο δεκάλεπτο δεχθήκατε αυτό το μεγάλο επιμέρους από την Maccabi;
Νομίζω χάσαμε την συγκέντρωση μας, άλλωστε αυτό φαίνεται και από τα 6 λάθη που κάναμε σε αυτό το διάστημα. Σίγουρα βέβαια είναι πολύ νωρίς για όλες τις ομάδες. Κάποια παιδιά μην ξεχνάς πως πριν λίγες μέρες μπήκαν στις προπονήσεις. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα και νέα φιλοσοφία που πρέπει να κάνουμε δικιά μας.

Οπότε είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα;
Εννοείται είναι νωρίς και όχι μόνο για εμάς και τα όποια συμπεράσματα βγάζεις δεν είναι ασφαλείς. Σίγουρα δείχνεις το επίπεδο που βρίσκεται η κάθε ομάδα, όμως εμείς δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα…

Νέος προπονητής, νέα πράγματα στο γήπεδο. Εσύ τι διαφορές βλέπεις;
Είναι τελείως διαφορετική η φιλοσοφία του. Προσπαθούμε να παίξουμε γρήγορα στο μισό γήπεδο και να βρούμε με γρήγορη κυκλοφορία τον ελεύθερο παίκτη. Πολλές φορές βέβαια αυτό οδηγεί σε λάθη γιατί είναι ακόμα νωρίς και δεν ξέρουμε το παιχνίδι του άλλου.

Φέτος μέχρι που θεωρείς πως μπορεί να φτάσει η Barcelona;
Παρότι είναι νωρίς ακόμα πιστεύω πως εάν παίξουμε το παιχνίδι μας και είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνουμε μέρος. Όμως αυτό χρειάζεται δουλειά και βελτίωση.

Ήσασταν συμπαίκτες με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Πόσο θα λείψει κατά τη γνώμη σου από το μπάσκετ;
Θα λείψει πάρα πολύ. Ήταν ένας από τους κορυφαίους guard τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Ένας παίκτης που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε ο κόσμος τα play maker. Αυτός και ο Παπαλουκάς αλλάξαν τα δεδομένα. Σίγουρα του άξιζε η τιμή που του έκανε η ΚΑΕ ΠαναθηναΙκός και εγώ προσωπικά του εύχομαι το καλύτερο στη συνέχεια της ζωής του.

Από την συνύπαρξη σας στον Παναθηναικό τι είναι το πιο χαρακτηριστικό που θυμάσαι από εκείνον;
Θυμάμαι ότι ήταν πάντα ήρεμος ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και στις κρίσεις, που κάθε ομάδα έχει κρίσεις μέσα στην σεζόν, εκείνος ήταν πάντα ήρεμος και καθοδηγούσε με τον τρόπο του την ομάδα.

Επειδη έχουν ακουστεί πολλά, εσύ θα συνεχίσεις ή θα σταματήσεις από την Εθνική;
Δεν το ξέρω ακόμα. Τώρα μόλις ξεκινά η νέα χρονιά. Όταν έρθει η ώρα θα παίξει ρόρο η κατάσταση που θα είμαι εγώ, το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής και το αν θα με θέλει ο νέος προπονητής. Είναι νωρίς λοιπόν ακόμα αλλά εγώ παραμένω ανοιχτός στο κεφάλαιο της Εθνικής.

Φέτος τι έφταιξε και δεν πήραμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς;
Η ομάδα είχε αρκετές ελλείψεις και πολύ λίγο καιρό για προετοιμασία και βάση ταλέντου δεν είχαμε το τελέντο που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα στο παιχνίδι με την Κροατία καταφέραμε να κάνουμε μια ανατροπή, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Επίσης η ομάδα δεν είχε την εμπειρία που απαιτούν τέτοια παιχνίδια καθώς πολλά από τα παιδιά αγωνίζονταν για πρώτη φορά με την φανέλα της Εθνικής.

Coffee House