Ανασκόπηση 11ης αγωνιστικής Γυναικείου: Τι προκάλεσε η…πορτοκαλί «βόμβα»!

0

Δεδομένα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκπληξη του μέχρι τώρα Γυναικείου πρωταθλήματος. Για τη νίκη της Αναγέννησης Γερμασόγειας μέσα στην αίθουσα της Β` τεχνικής σχολής Λεμεσού, πάνω στην Ανόρθωση.

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δέχθηκαν με άκρατη ικανοποίηση στον Κεραυνό, που πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στη 2η θέση και ενώ, αν στο τέλος της πρώτης φάσης, ισοβαθμήσει με την «κυρία», θα έχει το πλεονέκτημα λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια (στα οποία έχουν από μια νίκη).

Όσο δε αφορά την ίδια την Ανόρθωση, οι σημαντικότατες απουσίες, της Πάγκαλος, Μενελάου, Ράτσα, της στοίχησαν πανάκριβα, ως φαίνεται…

Διότι, δεν δυσκολεύει μόνο η προσπάθεια για τη 2η θέση (τη στιγμή που υπήρχαν και κάποιες ελπίδες πρωτιάς), αλλά εφόσον η «κυρία» τερματίσει εκεί, τότε θα μπει και στη διαδικασία της προημιτελικής φάσης για τα πλέι-οφ.

Εδώ, ανοίγουμε ένα εισαγωγικό, για να αναφέρουμε ότι ο πρώτος και ο δεύτερος της πρώτης φάσης, περνάει κατευθείαν στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ, ενώ ο τρίτος θα παίξει με τον έκτο (3&6), ενώ ο τέταρτος, με τον πέμπτο (4&5).

Τι γίνεται όμως από εκεί και πέρα;

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μονομαχία ανάμεσα σε ΕΘΑ και Αναγέννηση για την 4η θέση. Αυτήν τη στιγμή οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες, με την ομάδα της Έγκωμης να έχει το πλεονέκτημα πόντων (οι δυο, έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια).

Αν στο τέλος ισοβαθμήσουν, τότε το πλεονέκτημα παραμένει κιτρινόμαυρο.

Ανάμεσα σε αυτές τις δυο ομάδες, το ζητούμενο θα είναι ποια θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, κατά την πρώτη φάση των πλέι-οφ.

Όσο για την 6η θέση, η ομάδα του Phoenix MJ Basket Plus, πολύ δύσκολα θα μετακινηθεί από εκεί και επομένως, στα πλέι-οφ, θα αντιμετωπίσει τον τρίτο της πρώτης φάσης.

Θ. Ομάδα A. Ν. Η. Β.
1 Α.Ε.Λ. 11 11 0 22
2 Κεραυνός Στροβόλου 11 8 3 19
3 Ανόρθωση Αμμοχώστου 10 7 3 17
4 ΕΘΑ Έγκωμης 10 4 6 14
5 Αναγέννηση Γερμασόγειας 10 4 6 14
6 Phoenix MJ Basket Plus 10 2 8 12
7 Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ 10 0 10 10