Απίστευτα πράγματα στον αέρα της ΕΡΤ για κοροναϊό και Θεία Κοινωνία: «Ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων» (vid)

0

Ενώ στην Ιταλία έχει μπει τέλος ακόμη και στο χειροφίλημα, και η Θεία Κοινωνία διανέμεται στα χέρια των πιστών, ακόμη ένας ιερέας στην Ελλάδα, καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ, έκανε δηλώσεις τουλάχιστον επικίνδυνες!

Φοβερά και τρομερά πράγματα στην Ελλάδα του 2020.

Και είναι υπόλογη και η ΕΡΤ για τις, τουλάχιστον επικίνδυνες, δηλώσεις ιερέα σχετικά με τον κοροναϊό και τη Θεία Κοινωνία.

Λίγες ημέρες αφότου ένας Ρώσος συνάδελφός του τόνισε πως «ο κοροναϊός δεν εξαπλώνεται μέσω της μετάληψης», και ενώ στην Ιταλία έχει μπει τέλος ακόμη και στο χειροφίλημα -και η Θεία Κοινωνία διανέμεται στα χέρια των πιστών και όχι στη γλώσσα- ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίουείπε λίγο πολύ σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης πως ο Covid-19 δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία, επειδή «ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων μέσα στην ιστορία»!

Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την ενδεχόμενη απαγόρευση συναθροίσεων σε σινεμά, θέατρα, ακόμη και εκκλησίες, ο πάτερ τόνισε: «Μόνο αν βάλουν τανκς μπροστά στις εκκλησίες δεν θα πάμε στις εκκλησίες».

Και το ακόμη πιο φοβερό είναι ότι ενοχλήθηκε κιόλας, όταν μία τηλεθεατής έστειλε ένα εύλογο ερώτημα στο Facebook της εκπομπής, αναφέροντας: «Δηλαδή, να πλένουμε τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε τίποτα και από την άλλη να ασπαστούμε εικόνες και να κοινωνήσουμε;».

Για να απαντήσει ο ιερέας το εξωφρενικό: «Σε κάθε περίπτωση η κυρία αυτή ούτε κοινωνεί ούτε ασπάζεται εικόνες»…

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από στο 01:10:00 του video εδώ!

Εμείς, απλά, να αναφέρουμε, χωρίς κανέναν απολύτως πανικό και υστερία, πως αρκεί μία λάθος εκτίμηση, για να αποβεί καθοριστική στην εξάπλωση του νέου κοροναϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Στην Ιταλία, θυμίζουμε για παράδειγμα, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, η ασθένεια εξαπλώθηκε επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο.

Και αυτό είναι παντελώς άσχετο με το τι και πού πιστεύει ο καθένας.

Coffee House