Χτύπησε ο Big Ben!

0

Ο Παναθηναϊκός έγραψε το 2-1 στη σειρά με το Λαύριο και πλέον βρίσκεται 40 λεπτά από το 40ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του. Την Πέμπτη το βράδυ θα μάθουμε αν θα προστεθεί ένα ακόμη λάβαρο στην οροφή του ΟΑΚΑ ή αν το Λαύριο θα μπορέσει να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς. Σε κάθε περίπτωση το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ήταν και όλο το «στόρι» της νίκης του «τριφυλλιού». Η εντολή να περάσει η μπάλα μέσα μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα ήταν πασιφανής με τον Μπεν Μπέντιλ να είναι ο ρυθμιστής του τρίτου τελικού.

Ο Αφρικανός σέντερ ήταν η ασφάλεια του Παναθηναϊκού μέσα στη ρακέτα με μια βραδιά καριέρας. Ο Big Ben των «πράσινων» ολοκλήρωσε τον αγώνα με 28 πόντους σε κάτι περισσότερο από 19 λεπτά συμμετοχής, μαζεύοντας πέντε ριμπάουντ εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν επιθετικά. Στο πρόσωπο του Μπέντιλ ο Κάτας αξιοποίησε την απόλυτη υπεροχή της ομάδας του σε κορμιά μέσα στο ζωγραφιστό και κυριάρχησε αφήνοντας πίσω το παιχνίδι με τη «φωτιά» του πρώτου μέρους.

Από τη στιγμή που όλη η προσέγγιση άλλαξε 180 μοίρες ο Παναθηναϊκός σκόραρε σε κάθε φάση με τον ίδιο τρόπο. Χαμηλό ποστ πάνω σε άμυνα που δεν μπορούσε και να ήθελε να έχει καλύτερη αντίδραση από τη στιγμή που η μπάλα ακουμπούσε στον Μπέντιλ. Το εντυπωσιακό είναι πως έτσι οι «πράσινοι» σκόραραν 62 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο σκοράροντας μόλις έξι τρίποντα σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που μέτρησαν εφτά και σκόραραν 44 πόντους!