Δελτίο τύπου από Τμήμα επικοινωνίας Anorthosis Basketball (Θέμα: Ιστορικό αναβίωσης)

0

Λόγω της καθιερωμένης διοργάνωσης του All star Day, τα καλαθοσφαιρικά τμήματα της ομάδας μας, όπως και των υπολοίπων ομάδων, δεν θα έχουν αγωνιστική δραστηριότητα κατά το Σαββατοκύριακο που ήδη διανύουμε, εκτός από την Ανδρική μας ομάδα Κάτω των 14, η οποία αντιμετώπισε χθες εκτός έδρας, το αντίστοιχο συγκρότημα του Phoenix MJ Basket Plus.

Θέμα: Ιστορικό αναβίωσης

Επί της ευκαιρίας, το τμήμα επικοινωνίας του σωματείου μας παρουσιάζει σήμερα ένα μικρό ιστορικό, γύρω από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει, προσπάθεια που σα στόχο της έχει την πλήρη αναβίωση του αθλήματος,, κάτω από το σύμβολο του κυανόλευκου φοίνικα!

Ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και εμπνευστής, αλλά και πρωτεργάτης της, ήταν ο πρόεδρος της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης, κ. Αντώνης Μικελλίδης!

Χάριν λοιπόν στις εμπνεύσεις, στο όραμα, ορμώμενο από το μεράκι και την αγάπη του, τόσο για την Ανόρθωση, όσο και για το άθλημα, ο κ. Μικελλίδης, έφερε κοντά του, τους κατάλληλους εκείνους ανθρώπους, με πρώτο, τον διευθυντή της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης, κ. Σάκη Πασσά και έβαλαν μπρος!

Ο κ. Μικελλίδης, όντας εργατικός και οραματιστής, τήρησε ένα γνωμικό που λέει, ότι «Ένα σπίτι για να υποδομηθεί σωστά, επιβάλλεται να αρχίσει να κτίζεται από το πάτωμα»!

Μόνο έτσι, οι βάσεις μπορούν να είναι στέρεες και κυρίως, ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου…

Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε τη –διόλου εύκολη- προσπάθεια, κτίζοντας από τη βάση.

Στο αναπτυξιακό επίπεδο!

Έχοντας σαν ορμητήριο του, την πόλη της Λεμεσού και γνωρίζοντας ότι σε αυτήν την πόλη, προσωρινά κατοικούν πάρα πολλοί κάτοικοι της κοιτίδας μας, της Αμμοχώστου, ήξερε ότι θα εύρισκε πρόσφορο έδαφος, για να δημιουργήσει τα πρώτα αναπτυξιακά τμήματα, στα οποία θα εγγράφονταν παιδιά γαλουχημένα από το σπίτι τους, με την αγάπη για την ΑΝΟΡΘΩΣΗ!

Μετά από πέντε χρόνια και ερχόμενοι στο σήμερα, βλέπουμε ότι εκείνο το εγχείρημα, έπιασε τόπο!

Η αναγέννηση της Ανόρθωσης, μέσα από τις στάχτες που άφησε η εισβολή και η κατοχή, έγινε πλέον ένα γεγονός και σήμερα, ο φοίνικας άπλωσε τα φτερά του, σε ολάκερο σχεδόν το φάσμα της Κυπριακής καλαθόσφαιρας και ετοιμάζεται να πετάξει και στον κορυφαίο επίπεδο!

Τμήματα Κάτω των 12, Κάτω των 14, των 16 και των 18, δημιουργία Γυναικείας ομάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης, επανασύσταση της Ανδρικής ομάδας, μετά από 44 χρόνια, είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός!

Πριν, αναφέραμε ότι τα φτερά του φοίνικα, απλώθηκαν σε ολόκληρο σχεδόν το φάσμα της Κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Ο ορισμός εστιάζεται στο ότι αυτό το άπλωμα, θα ολοκληρωθεί, όταν η Ανδρική ομάδα επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει, δηλαδή στην 1η κατηγορία!

Άρα, το όραμα συνεχίζεται, μέσα από σκληρή δουλειά, με πίστη και αγάπη για την Ανόρθωση!

 

Με εκτίμηση,

Από Τμήμα Επικοινωνίας Anorthosis Basketball (News Letter)