Διαμαντίδης: “Νιώθω ευλογημένος”

1

Το να προσπαθήσει κανείς να απαριθμήσει τις επιτυχίες του Δημήτρη Διαμαντίδη, μέσα από τους αριθμούς και μόνο το γινόμενο θα βρεθεί! Το να προσπαθήσει όμως να «μπει στο μυαλό» του ίδιου του μεγάλου Έλληνα καλαθοσφαιριστή, για την απαρίθμηση των στιγμών, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν, ακόμα και για τον ίδιο (πόσο μάλλον για τον… εισβολέα)!

Συναντώντας το Δημήτρη Διαμαντίδη, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κύπρο, ως προσκεκλημένος του Τουρνουά 2on2basketball by stoiximan, μέσα από μια σύντομη συνέντευξη (που ακολουθεί), απλά για μια ακόμη φορά, διαπιστώθηκε, ότι το πραγματικό του μεγαλείο, είναι η ταπεινότητα!

Διότι χωρίς αυτήν, είμαστε πεπεισμένοι ότι ούτε ο ίδιος δεν θα πίστευε ότι τόσα του όνειρα έγιναν πραγματικότητα, ίσως και περισσότερα από όσα είχε ονειρευτεί, όταν μικρό παιδί εκεί στην Καστοριά, πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του σε καλαθοσφαιρικό γήπεδο και σημείωνε το πρώτο του καλάθι!

Η συνέχεια γνωστή. Κατάκτηση τόσων κορυφών… Με την Εθνική… Με τον Παναθηναϊκό.

Ο Διαμαντίδης στην Κύπρο:

Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε στο μεγάλο Έλληνα άσο, ήταν τα συναισθήματα του, όντας ευρισκόμενος στην Κύπρο:«Αισθάνομαι αρκετά όμορφα στην Κύπρο, κάτι που πάντα συμβαίνει όταν έρχομαι εδώ. Θεωρώ τιμή την πρόσκληση μου σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση και πραγματικά μετέχοντας σε αυτήν, ζω όμορφες στιγμές»!

Τι κάνει τώρα:

Το επόμενο ερώτημα που τέθηκε στο Δημήτρη Διαμαντίδη, είναι το τι κάνει τώρα, τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση: «Από προσωπικής πλευράς, είμαι με την οικογένεια και τα παιδιά μου.

Από καλαθοσφαιρικής, μαζί με τον Θόδωρο Παπαλουκά, διατηρούμε ακαδημία καλαθόσφαιρας, με τη διάρκεια ζωής της, να μπαίνει στο δεύτερο χρόνο. Μπορώ να πω, ότι μέχρι τώρα αυτή η δουλειά, μέσα από τη συνεργασία με τον Παπαλουκά, πάει πάρα πολύ καλά».

Τα τρόπαια ή η αγάπη με το σεβασμό;

Τόσα και τόσα έχει καταφέρει στη μεγάλη του πορεία ο Δημήτρης Διαμαντίδης! Τι είναι όμως αυτό που «κρατάει»; Τα τρόπαια ή την αγάπη και το σεβασμό που κέρδισε από τον απλό φίλαθλο κόσμο; «Θα μπορούσα να έλεγα, ότι είναι και τα δυο μαζί! Μέσα από τον αθλητισμό μαθαίνει κανείς αρκετά πράγματα και για μένα, είναι ευλογία το ότι είμαι σε αυτόν το χώρο, για τόσα χρόνια.

Χαίρομαι καθώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναγνωρίσει ότι έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι, στις επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Κρατάω την κάθε όμορφη στιγμή, μετά την κατάκτηση του κάθε τροπαίου, επιτυχίες που κατακτήθηκαν μετά από αρκετό κόπο».

Αδελφοί Γιαννακόπουλοι-Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Είναι κάποια ονόματα που «σημάδεψαν» την καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη και για κλείσιμο της συνέντευξης, του ζητήσαμε να αναφερθεί σε αυτούς τους ανθρώπους: «Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι, Παύλος, Θανάσης και Κώστας είναι τρεις άνθρωποι, που κέρδισαν τον καθολικό σεβασμό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη! Θα τους θυμόμαστε με νοσταλγία!

Για τον κ. Ομπράντοβιτς έχω να πω, ότι με επηρέασε και σαν αθλητή, αλλά και σαν άνθρωπο. Διαχειρίστηκε κάποια πράγματα, τα οποία πραγματικά με βοήθησαν πάρα πολύ και νοιώθω ευλογία και χαρά που τον είχα γνωρίσει»!

Ευχαριστίες:

Ως επίλογο, οφείλουμε να παραθέσουμε τις ευχαριστίες μας, τόσο στον ίδιο το Δημήτρη Διαμαντίδη για το χρόνο που μας αφιέρωσε, καθώς και το Νεοκλή Θεοχαρίδη, ιδιοκτήτη του cyprusbasket.net, για τη διευθέτηση της συνάντησης και συνέντευξης με το Δημήτρη Διαμαντίδη!

Coffee House