Επέστρεψε γεμάτη εμπειρίες η Εθνική Ενόπλων

0

Στην Ελλάδα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Εθνική Ενόπλων της Κύπρου, όπου συμμετείχε σε φιλικό τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε συνολικά τρία αρκετά δυνατά φιλικά, απέναντι σε δυνατές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα η κυπριακή ομάδα αγωνίστηκε κόντρα στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), απέναντι στην Πυροσβεστική Ελλάδας και κόντρα στην Πολεμική Αεροπορία.

Και οι τρεις ομάδες έχουν καλαθοσφαιριστές αρκετά υψηλού επιπέδου, που αγωνίζονται σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο, σε καλές ομάδες στην Ελλάδα, μέχρι και επιπέδου Α2. Το τουρνουά το κατέκτησε η ΕΛ.ΑΣ, που νίκησε στην παράταση τον Στρατό Ξηράς. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του ΕΛ.ΑΣ έχει στο δυναμικό της έξι καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Α2 Ελλάδας.

Η Εθνική Ενόπλων της Κύπρου μπορεί να μην κέρδισε κάποια νίκη από τα τρία αυτά φιλικά, ωστόσο επέστρεψε στην Κύπρο με τις βαλίτσες της γεμάτες εμπειρίες, αφού οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές μπόρεσαν να αγωνιστούν σε δυνατές αναμετρήσεις.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου, αποτελείται από τους καλαθοσφαιριστές: Γιώργος Τάλαρης, Δημήτρης Σταύρου, Σάββας Μαυρομμάτης, Παύλος Στρατής, Γιώργος Αριστοδήμου, Κυριάκος Κουλλαπής, Αναστάσης Ανδρέου, Αναστάσης Μάρκου, Πάνος Αλεξάνδρου, Γιώργος Χριστοφίδης, Παναγιώτης Δουκανάρης, Αδάμος Παναγίδης, Σαμουήλ Θωμά, Μιχάλης Μύθιλλος.

Ο προπονητής της Εθνικής Ενόπλων, κ. Ευριπίδης Ανδρέου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ, μετά την επιστροφή της ομάδας στην Κύπρο από τα φιλικά:

“Γνωρίζαμε από πριν ότι το επίπεδο των ομάδων που θα συναντούσαμε θα ήταν αρκετά υψηλού, αφού ήταν εις γνώση μας ότι αρκετοί παίκτες αγωνίζονται σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο και είναι πιο μεγάλης ηλικίας από την δική μας ομάδα, όπου οι περισσότεροι είναι κάτω των 20 ετών. Οι εμπειρίες που μαζέψαμε ήταν σπουδαίες θεωρώ, οι οποίες θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό τους καλαθοσφαιριστές μας στην πορεία τους στο μπάσκετ. Επίσης πήραν κάποιες εικόνες σε υψηλό επίπεδο, που πολύ πιθανόν οι πιο πολλοί να μην είχαν μέχρι σήμερα.

Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς που με το που φθάσαμε στην Ελλάδα, όλες οι αντίπαλες ομάδες μας υποδέχθηκαν ζεστά και ενδιαφέρθηκαν για εμάς. Μάλιστα κάποια παιδιά της Κύπρο είχαν κλέψει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον στην Ελλάδα, όπου μας ρωτούσαν πληροφορίες για αυτούς. Όσο αφορά το κλίμα μεταξύ της ομάδας ήταν επίσης εξαιρετικό. Πολλά από τα παιδιά υπήρξαν και στο παρελθόν συμπαίκτες, είτε σε σωματειακό επίπεδο είτε σε Εθνικές Ομάδες της ΚΟΚ, και η σχέση τους ήταν από πριν πολύ καλή.

Ο σκοπός της Εθνικής Ενόπλων δεν είναι άλλος από το να κρατάει σε εγρήγορση τους καλαθοσφαιριστές μας και να αποτελεί ουσιαστικά την Εθνική Ανδρών Κ20 της Κύπρου. Φυσικά θα θέλαμε να διατηρηθεί η ομάδα και την νέα περίοδο, ενώ στόχος μας είναι να συμμετέχουμε στην Β1 Κατηγορία.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την πολύ μεγάλη στήριξη που μας προσφέρει σε όλο αυτό το διάστημα. Επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνο Καλό, που ήταν συνεχώς μαζί με την ομάδα, σε οτιδήποτε χρειαζόμασταν”.

Πηγή: basketball.org.cy