Εθνική Ανδρών: «Believe» και όλα μπορούν να συμβούν

0

Η αλλαγή στο τιμόνι της Εθνικής με τον κόουτς Λειβαδιώτη πλέον στον πάγκο, έδωσε στην ομάδα άλλον αέρα και περισσότερη διάθεση για μία νέα αρχή.

Με σύνθημα το «Believe», όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, τεχνικό τιμ και καλαθοσφαιριστές προσπαθούν να ανεβάσουν την ψυχολογία τους, γιατί στο μπάσκετ (και στον αθλητισμό γενικότερα), η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Τι είναι όμως αυτό το «Believe»; Στην ουσία είναι ένα κομμάτι χαρτί, ή μια αφίσα, όπου αναγράφεται η λέξη και κολλάει μέσα στα αποδυτήρια, σε σημείο συνήθως πάνω από την πόρτα, ώστε φεύγοντας οι αθλητές να το βλέπουν και να παίρνουν θάρρος. Εφαρμόζεται συνήθως στις ΗΠΑ και κυρίως σε ομάδες του αμερικανικού ποδοσφαίρου, το έχουμε δει όμως και σε άλλα αθλήματα (και σε άλλες χώρες).

Τελευταία έπαιξε (και παίζει) πολύ στη δημοφιλή σειρά της Amazon, «Ted Lasso», στην οποία ένας Αμερικανός προπονητής ποδοσφαίρου (του κανονικού, του ορθόδοξου), αναλαμβάνει μία ομάδα στην αγγλική Premier League. Από τότε έγινε… viral.

Επιστρέφοντας στην Εθνική, η χθεσινή απόδοση κόντρα στην Αυστρία, άνοιξε την όρεξη για τον επόμενο αγώνα απέναντι στην Ιρλανδία, όπου θα προσπαθήσει να… ρεφάρει την ήττα της πρεμιέρας.

Με πίστη και πολύ δουλειά, όλα μπορούν να συμβούν!

Αντώνης Κατσαρός

Image


Coffee House