Γερόλεμος Ανδρέου/Ήταν και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση

0

Ο Γερόλεμος Ανδρέου γεννήθηκε στις 22 του Μάη 1947 στο χωριό Άχνα της Αμμοχώστου.

Νυμφεύτηκε με τη Φωτεινή στις 6 Σεπτεμβρίου 1970 και απέκτησαν δύο παιδιά τη Μαίρη και τον Αντρέα. Μετά από εργατικό ατύχημα στις 17 του Δεκέμβρη 1999 καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Παρόλο που έχασε την αρτιμέλειά του δεν σταμάτησε να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας και να προσφέρει στα κοινά.

Μεγάλο πλήγμα ήταν η απώλεια της Φωτεινής του, της «κυράς» του όπως την αποκαλούσε, αλλά βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Διετέλεσε μέλος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, όπου αγωνίστηκε υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες.

Διετέλεσε αθλητής σε ομάδα τοξοβολίας με διεθνείς διακρίσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο Ήφαιστος.

Ήταν από τους πρώτους που αγκάλιασε την ιδέα της διοργάνωσης πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας σε αμαξίδιο και μαζί με άλλους συναγωνιστές από την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου έκαναν αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Εκτός από παίκτης ήταν και ο πρόεδρος του σωματείου Ήφαιστος με όραμα όπως αγκαλιαστεί αυτό το άθλημα από όσα πιο πολλά ΑμεΑ.

Ήταν και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς από εμάς, ένας Κύριος, καλός άνθρωπος με ήθος και αξίες, αγαπητός μα πάνω απ’ όλα ένας λεβέντης.

Η οικογένεια του αθλητισμού από σήμερα είναι φτωχότερη.

Στο καλό φίλε Γερόλεμε και καλή αντάμωση.

 

Σωματείο Ήφαιστος Λεμεσού
Ανδρέας Ιωάννου
No description available.
No description available.
No description available.
No description available.
No description available.