«Γι’ αυτό δεν απολύθηκε ο Ιτούδης»

19

Η ΤΣΣΚΑ έμεινε μακριά από την κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και ο Αντρέι Βατούτιν εξήγησε για ποιον λόγο αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Δημήτρη Ιτούδη.

Image

«Συνεργαζόμαστε καθημερινά με τον Ιτούδη και τον υποστηρίζω. Είναι θέμα σεβασμού. Όταν δουλεύεις κάθε μέρα με έναν άνθρωπο για τρία χρόνια και παίζεις ημιτελικό χωρίς δύο τραυματίες (σ.σ. Ντε Κολό και Χάινς), δεν είναι δίκαιο να ρίχνεις την ευθύνη στον προπονητή. Δουλεύει σκληρά, ξέρει καλά το μπάσκετ και άξιζε να παραμείνει και φέτος. Μετά το περσινό Final 4 ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα. Όλοι περίμεναν έναν νέο προπονητή. Θα ήταν εύκολο για μένα να τον απολύσω μετά το Final-4 για να κάνω το χατίρι στα ΜΜΕ και τους φιλάθλους, αλλά κατόπιν μεγάλης ανάλυσης σκέφτηκα πως αξίζει έναν ακόμη χρόνο» τόνισε ο ισχυρός άντρας της ρωσικής ομάδας, προσθέτοντας πως:

«Τελειώνουν εννιά συμβόλαια το καλοκαίρι, αλλά θα περιμένουμε. Όλα εξαρτώνται από το Final-4. Πιστεύω πως είναι ένα έξτρα κίνητρο. Αν θέλεις να μείνει στην ΤΣΣΚΑ, πρέπει να πετύχεις».

Image
Coffee House