Γιάννης: «Το νέο μας σύστημα είναι δύσκολο για τους αντιπάλους»

0

Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στην τέταρτη περίοδο οι Χοκς κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν τη νίκη επί του Μιλγουόκι στην Ατλάντα με 111-104. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Γιάννης Αντετκούνμπο (31 πόντους, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 μπλοκ σε 35 λεπτά συμμετοχής) είπε τα εξής:

«Έβαλαν κάποια ελεύθερα σουτ οι Χοκς, αλλά εμείς πρέπει να προστατέψουμε το ζωγραφιστό. Θέλαμε να πάρουν δύσκολα σουτ. Με εξαίρεση ίσως ένα-δύο σουτ που πήραν, γενικά έβαλαν δύσκολα σουτ, δεν ήταν ελεύθερα. Αν προστατεύουμε το καλάθι με τον Μπρουκ (Λόπεζ) που είναι τρομερός μπλοκέρ και με εμένα που προσπαθώ να εμποδίσω και οι αντίπαλοι στέλνουν την μπάλα εκτός ρακέτας, πρέπει να συνεχίσουμε να τρέχουμε στην περιφέρεια και να κυνηγάμε τους σουτέρ, μέχρι που κάποια στιγμή ίσως δεν προλαβαίνουμε. Με εξαίρεση όμως ένα-δύο σουτ, τα άλλα σουτ που έβαλαν οι Χοκς ήταν μαρκαρισμένα.

Γενικά κάνουμε καλή δουλειά με τα φάουλ, δεν κάνουμε πολλά. Υπάρχουν και βράδια που είμαστε υπερβολικά ανταγωνιστικοί και κάνουμε περισσότερα φάουλ από ότι συνήθως και ίσως ένα-δύο χαζά φάουλ. Πρέπει να μάθουμε από αυτό, αλλά νομίζω ότι γενικά κάνουμε καλή δουλειά.

Πέρυσι είχα μεγάλο πρόβλημα με τα φάουλ. Φέτος δεν είμαι πιο συγκεντρωμένος σε αυτό το θέμα, απλώς έχω κατεβάσει λίγο ταχύτητα. Δεν χρεώνομαι με πολλά επιθετικά φάουλ πλέον, ενώ πέρυσι χρεωνόμουν με 2-3 επιθετικά φάουλ σε κάθε παιχνίδι. Φέτος πάω πιο προσεκτικά στο καλάθι και αποφεύγω να κάνω επιθετικά φάουλ. Πέρυσι προσπαθούσα να κάνω κλέψιμο σε κάθε κατοχή, φέτος προσπαθώ να είμαι πιο προσεκτικός».