Γιατί η ΑΕΛ παίζει με λιγότερους ξένους…

10

Η ΑΕΛ έχει επιστρέψει για τα καλά, συμπλήρωσε τις 7 νίκες έπειτα από την επικράτησή του επί της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και παρότι είναι ελλιπής, συνεχίζει ακάθεκτη! Το cyprusbasket.net εξηγεί τι συμβαίνει…

Μερικές φορές υπάρχουν και οι παράγοντες της ατυχίας και του κακού timing. Ο Μπλέικ Χάμιλτον έκανε το μεγάλο άλμα για την Ελλάδα και τον Πανιώνιο, έπειτα από την μικρή, αλλά σπουδαία παρουσία του στο κυπριακό πρωτάθλημα, ενώ ο Ντιον Ράιτ αποχώρησε, όπως είχε κάνει και πέρυσι στην ΕΘΑ, για να ένα υψηλό συμβολαιο. Συγκεκριμένα, μετακόμισε πρόσφατα στη Λιβύη με υπέρογκες απολαβές κι έτσι η ΑΕΛ δικαιούταν να κάνει μόνο μια αλλαγή πλέον στο ρόστερ της, ενεργοποιώντας τον Τάνκσλεϊ, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Ο Μίκαελ Κοχ είναι πανέξυπνος και σαν προπονητής, κάνοντας σωστές επιλογές στους ξένους, οι οποίοι στηρίζουν τον κυπριακό κορμό που ξεκίνησε να δημιουργείται. Πέραν του ότι παίζει με έναν ξένο λιγότερο, ο Γερμανός τεχνικός έχει κι άλλο λόγο να προβληματίζεται, καθώς οι Γιώργος Παλάλας και Ιωάννης Πασιαλής αντιμετωπίζουν τραυματισμους και το rotation έχει μικρύνει πάρα πολύ.