Η ΑΕΚ βγάζει χαρακτήρα!

0

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει στο Cyprusbasket για το μεγάλο διπλό της Πετρολίνα ΑΕΚ μέσα στη Βουλγαρία.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να χτίσει μια ομάδα προκειμένου ν’ ανελκυθεί είναι ο χαρακτήρας της και δη αυτός που παρουσιάζει μακριά από την έδρα της. Η Πετρολίνα ΑΕΚ, λοιπόν, έβαλε ένα …παράσημο στη φετινή της φανέλα φεύγοντας με μια σπουδαία νίκη από τη Βουλγαρία. Ένα διπλό κόντρα στην αήττητη Μπαλκάν που την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης αλλά στέλνει και ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια. Το συγκρότημα του Δημήτρη Κουκούρη εντυπωσίασε από τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του καθώς ακόμη και όταν αυτό …στράβωσε είχε την υπομονή και το καθαρό μυαλό να παραμείνει πιστό στο πλάνο του και να πάρει τελικά μια μεγάλη νίκη.

Καλώς ή κακώς, για τα …κυβικά των Κυπριακών ομάδων είναι μεγάλη δουλειά αυτές οι επιτυχίες και τα οφέλη είναι πολύπλευρα. Από τη σιγουριά που προσδίδουν στα αποδυτήρια, μέχρι τα μηνύματα που στέλνουν στον αντίπαλο και τον ενθουσιασμό που σκορπούν στον κόσμο. Αρκεί βέβαια και ο κόσμος να «ευχαριστήσει» στην επόμενη αναμέτρηση στο «Κίτιον» την ομάδα με την παρουσία του. Όπως έγραψε και ο Κωνσταντίνος είναι κρίμα για αυτή την προσπάθεια να μην υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση. Ναι, η κάρτα φιλάθλου αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα αλλά δεν μπορεί να στεκόμαστε μόνο εκεί. Δε φταίει μόνο αυτό.

Αγωνιστικά, θεωρώ πως η παρέμβαση και η παρουσία του Παντελή στο παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σημαντική ειδικότερα στο δεύτερο μέρος όταν οι Βούλγαροι έψαχναν την αντεπίθεση τους. Ο Κύπριος άσος κοντρόλαρε την ομάδα, δυσκόλεψε το αντίπαλο γκαρντ στο κατέβασμα, έκλεψε μπάλες και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του πολλές καταστάσεις δίδοντας τις τρεις από τις συνολικά οκτώ ασίστ της ΑΕΚ (εδώ είναι ένα θεματάκι που αφορά τη γενική δημιουργία της ομάδας).

Αυτή η καθοδήγηση σε συνάρτηση με την καταπληκτική βραδιά του Σκίφιτς ήταν από τους παράγοντες που αποτέλεσαν δύο σημαντικά «κλειδιά» για τη νίκη, ωστόσο, ο πιο καθοριστικός παίκτης στο τέλος ήταν ο Βερεμένκο. Ο θηριώδης σέντερ έχει αρχίσει να παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και χθες πιστώνεται μια καταπληκτική άμυνα στην πιο κρίσιμη επίθεση της Μπαλκάν και την κυριαρχία μέσα στις δύο ρακέτες με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ (πέραν της κρίσιμης βολής που σημείωσε).

Σε γενικές γραμμές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς είδαμε μια ΑΕΚ να πατάει με μεγαλύτερη σιγουριά στο πλάνο της, να έχει σωστές αποστάσεις στην επίθεση και να αντιδρά σωστά όταν το ματς στράβωνε σε μια θερμή έδρα ενός αήττητου αντιπάλου. Αν καταφέρει να …αυτοματοποιηθεί περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι τότε θα κάνει ακόμη ένα βήμα παραπέρα. Πάντως, η ομάδα βελτιώνεται και αυτό δείχνει τη δουλειά που γίνεται.

ΥΓ: Ένα γήπεδο σαν των Βούλγαρων μοιάζει ιδανικό σε συνθήκες. Προσεγμένο, καλλωπισμένο και με κόσμο στις εξέδρες!