Η Απαξίωση δεν βοηθάει καμία προσπάθεια

0

Η Εθνική μας ομάδα στο παράθυρο του Νοεμβρίου είχε δυο αρνητικά αποτελέσματα με Ιρλανδία και Ελβετία αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έκανε πολλές μικρές νίκες στο μικρό χρονικό διάστημα που μαζεύτηκε.

Η κοινωνία μας και η εν γενεί συμπεριφορά μας στο νησί ήταν ανέκαθεν να περιμένουμε τα κακά αποτελέσματα για να απαξιώσουμε πρόσωπα που είναι συνήθως στα φώτα της δημοσιότητας και συνήθως ενοχλεί τους πολλούς.

Αθλητές, προπονητές αλλά και παράγοντες, το θέμα είναι όμως να αντιληφθούμε ποιοι είμαστε και σε πιο επίπεδο βρισκόμαστε σήμερα σαν κυπριακή καλαθόσφαιρα.

Σίγουρα έγιναν βήματα μπροστά, διεκδικούμε όμιλο Ευρωμπάσκετ και αυτό δείχνει πολλά για την προσπάθεια της ομοσπονδία μας, έχουμε ελίτ νεαρούς αθλητές που χρειάζονται χρόνο, προπονητή στην καλύτερη ηλικία με δυο χρονιές στην ελληνική A1 και δέκα χρόνια στο εξωτερικό με πάμπολλες επιτυχίες, αξιόλογο πετυχημένο προπονητικό επιτελείο.

Η εθνική μας κέρδισε με ευκολία ένα αντίπαλο που έχανε τα προηγούμενα χρόνια (Αλβανία με 22 πόντους διαφορά χωρίς Σαιμον και Μάρκου) και εκεί φάνηκα τα πρώτα δείγματα της νέας ομάδας των 25 χρόνων μέσο όρο ηλικίας και με Γκαρντ στα 2 μέτρα, κίνηση που έγινε για να ανταγωνιστεί στις διεθνείς διοργανώσεις καλύτερα.

Σε αυτό το παράθυρο σίγουρα επηρέασαν σε τεράστιο βαθμό το ρόστερ μας τα παρακάτω :

1. Σαιμον Μιχάηλ χωρίς αγωνιστικό ρυθμό λόγο τραυματισμού

2 . Νίκος Στυλιανου και Στεφανος Ηλιάδης οι δυο πρώτοι σκόρερ της ομάδας έλειπαν με τραυματισμό

3. Μαντοβάνι και Μανολοπουλος χωρίς ρυθμό λόγο τιμωρίας δεν αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν μεν αλλά αυτά ειναι σοβαρά προβλήματα σε ένα ρόστερ στημένο με συγκεκριμένους ρόλους.

Σίγουρα η ομάδα έκανε τεράστια προσπάθεια και ειδικότερα στην άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο στην Κύπρο με την Ιρλανδία (15 ποντους ) και το δεύτερο ημίχρονο με την Ελβετία (δέχθηκε μόνο 25 πόντους ). Πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα πήραμε επίσης από Τίγκα (19 ετών), Τρετιακόφ (21 ετών) αλλά και Ιερονιμιδη που μετά τον τραυματισμό του δείχνει να μπορεί να βοηθήσει την Εθνική μας στο μέλλον ειδικότερα στις θέσεις των Γκάρντ που τον έβαλε ο κοουτς Γαβριηλ κίνηση που ξεκάθαρα στέφθηκε με επιτυχία για όσους παρατήρησαν τα δυο ματς.

Για μας που βλέπουμε λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα θεωρούμε ότι με την επιστροφή Στυλιανου, Ηλιαδη και ενίσχυση με αμερικανό επιπέδου στις θέσεις των ψηλών η ομάδα θα είναι μια χαρά.  Οι νεότεροι θα χρειαστούν κι άλλο χρόνο, ισως και αρκετό, να αφήσουμε τα παιδιά να μεγαλώσουν μέσα από το πρωτάθλημα και την εθνική ομάδα, εάν σεβαστούμε όλοι μας την προσπάθεια σύντομα θα έρθουν τα αποτελέσματα.

Εθνική Κύπρου ψηλά το κεφάλι, σας πιστεύουμε παιδιά και θα είμαστε πάντα δίπλα σας, σύντομα θα χαμογελάσουμε όλοι μαζί γιατί γίνεται σωστή δουλειά από ανθρώπους με τεχνογνωσία και αγάπη για το μπάσκετ.

GM