Η ισότιμη συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις μεταξύ αντρών και γυναικών

0

Γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά κυρίως σε αναπτυξιακό επίπεδο και ως μέλος της συντακτικής ομάδας του CB θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου άποψη.

Ως γενική τοποθέτηση δεν ασπάζομαι την λογική ότι οποιαδήποτε αντιπαράθεση σε ένα οργανισμό θα πρέπει απαραίτητα να διαχωρίζει το οικοδόμημα σε δύο στρατόπεδα.

Επίσης,αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς,θα πρέπει να αναφέρουμε ότι διαχρονικά οι συμμετοχές των Εθνικών Ομάδων στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις πιθανότητες επιτυχίας.Αυτό κάνουν σχεδόν όλες οι ομοσπονδίες αφού βάσει των επιτυχημένων αποτελεσμάτων ,διεκδικούν μεγαλήτερα κονδύλια.

Όσον αφορά το επίμαχο ζήτημα καταλογίζω πρότιστα ευθύνη στους συναδέλφους ομοσπονδιακούς προπονητές που έχουν την ευθύνη των αναπτυξιακών κατηγοριών. Θα έπρεπε μέσα από εκθέσεις και διεκδικητικότητα να παρουσιάσουν και να πείσουν την αρμόδια επιτροπή ότι τις μέρες που διανύουμε ως καλαθοσφαίριση έχουμε εξαιρετικά χαρισματικές «φουρνιές» σε κορίτσια που αν αξιοποιηθούν θα έχουμε τόσο άμεσα , όσο και σε βάθος χρόνου σημαντικές επιτυχίες.

Βεβαίως η κοινωνιολογική προσέγγιση του θέματος δεν μπορεί να μας παραπέμψει οπουδήποτε εκτός από τον συνεχή αγώνα για ισοτιμία των δύο φύλων και κάθε συμπεριφορά προς την αντίθετη κατεύθυνση θα μας βρίσκει απέναντι.Το θεωρώ αυτονόητο και σας καλώ όλους να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση !

Του Κώστα Εγγλέζου