Ιτούδης: «Ακολούθησα τις εντολές των γιατρών και όλα πήγαν καλά»

0

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό και εκμυστηρεύτηκε την ατάκα της γιατρού που θα θυμάται για πάντα.

 

Ο Δημήτρης Ιτουδης ξεπέρασε τον κορωνοϊό και σε συνέντευξή του στη «LiveSport» αναφέρθηκε σε αυτή την περιπέτειά του, τον τρόπο το αντιμετώπισε και την ατάκα της γιατρού που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Μέρος όσων είπε:

Για τα συμπτώματα που παρουσίασε: «Αρχικά, παρουσιάστηκε ένας απλός πυρετός. Είχα κάνει τεστ, διότι ένα φιλικό μου πρόσωπο βρέθηκε θετικό. Αμέσως υποβλήθηκα σε τεστ, μολονότι τα επόμενα 24ωρα θα έκανα για να ταξιδέψω μαζί με τους συνεργάτες μου και τον Μιλουτίνοβ για τη Μόσχα. Βρέθηκα θετικός και από εκεί και πέρα ενημέρωσα αρμόδιους φορείς και είχα επικοινωνία με τους γιατρούς. Ο πυρετός συνέχισε να επιμένει και παρακολουθούσαμε τον οργανισμό με αιματολογικές εξετάσεις. Όταν διαπιστώθηκε πως κάποιες τιμές άρχισαν λίγο να ανεβαίνουν, οι γιατροί στο Σωτηρία μου συνέστησαν να κάνω εισαγωγή προκειμένου να λάβω ενδοφλέβια αγωγή και να αντιμετωπίσουμε τον πυρετό πιο επιθετικά».

Για τον τρόπο που το αντιμετώπισε: «Χωρίς αμφιβολία είναι εμπειρία ζωής. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι ο ιός είναι εδώ. Είναι δίπλα μας. Ο ιός, όπως μου είπαν στο νοσοκομείο η εξαιρετική επίκουρη καθηγήτρια της Γ’ παθολογικής κλινικής του Σωτηρία, Γαρυφαλλιά Πουλάκου αλλά και οι γιατροί Καλομοίρα Αθανασίου, Ιωάννης Τρόντζας, Κωνσταντίνος Τσιάκος, Αθηνά Δαπέργολα, που έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν εμένα και όλους όσοι δίνουν τη μάχη τους με τον ιό, είναι πολύ επιθετικός. Μεταλλάσσεται και έχει πολύ επιθετική συμπεριφορά. Δεν πρέπει να τον αγνοούμε. Δεν κάνει διακρίσεις και αποδεικνύεται ότι προσβάλλει και πιο μικρές ηλικίες από ό,τι αρχικά εκτιμούσαν οι ειδικοί. Ο οργανισμός κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικός και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους υπόλοιπους».

Για την ατάκα της επίκουρης καθηγήτριας της γ’ παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Γαρυφαλλιάς Πουλάκου, που δεν θα ξεχάσει: «Ήταν καταλυτική η προσέγγισή της . Ήρθε να μου μιλήσει και αφού είπαμε τα προκαταρκτικά, ένα ιστορικό που πάντα λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ου είπε: “κ. Ιτούδη, εδώ πλέον τα πράγματα αλλάζουν. Οι ρόλοι αλλάζουν. Εδώ είμαι εγώ ο κόουτς και εσείς ο παίκτης”. Και επειδή είμαι πειθαρχημένο άτομο, αλλά και ως προπονητής επιζητώ από τους παίκτες μου πειθαρχία, ως όφειλα άκουσα τις οδηγίες της κόουτς μου και νικήσαμε τον αγώνα που δώσαμε μαζί. Με εκείνη και τους άλλους γιατρούς, που ξαναλέω ότι ευγνωμονώ. Ακολούθησα τις εντολές και πήγαν όλα καλά. Η κουβέντα που μου είπε ήταν καταλυτική και θα τη θυμάμαι για πάντα»